Bell Canada, cea mai mare companie de telefonie din statul nord american, a fost privatizata in urma uneia dintre cele mai mari tranzactii care au avut loc in aceasta tara. Pentru suma de 48,5 miliarde de dolari, Bell Canada a fost preluata de un grup condus de doua companii americane de asigurari private, Providence Equity Partners si Madison Dearborn Partners, si cel mai mare fond de pensii canadian, Ontario Teachers Pension Plan. Licitatia a fost extrem de atractiva pentru multe fonduri de investitii, dar si pentru al doilea mare operator de telefonie canadian, Telus.

Odata cu incheierea tranzactiei, Ontario Teachers Pension Plan va detine pachetul majoritar, de 52 la suta, Providence Equity 32 la suta, Madison Dearborn 9, iar restul de 7 la suta va intra in posesia altor investitori canadieni.

Bell Canada are peste 54.000 de angajati si numara peste 15 milioane de clienti pentru serviciile sale de wireless, telefonie fixa si Internet, plus 1.800.000 de abonati la televiziune prin satelit.

Sursa: www.money.cnn.com