Pandemia de coronavirus face ravagii pe întreg globul de mai bine de șapte luni de zile, iar ridicarea restricțiilor din mai multe țări au dus la o creștere alarmantă a numărului de noi infectări. Totuși, situația s-ar putea schimba radical după ultima informație primită.
Potrivit Yonhap, suntem din ce în ce mai aproape de uciderea virusului după ce compania farmaceutică sud-coreeană Celltrion susţine că o substanţă pe care a dezvoltat-o s-a dovedit a fi eficientă în tratamentul împotriva COVID-19 şi a anunţat luni că va realiza noi studii clinice asupra acesteia, informează agerpres.
Substanţa, denumită CT-P59, va fi administrată unui număr de circa 1.000 de persoane, inclusiv pacienţilor asimptomatici şi celor care au intrat în contact cu pacienţi cu COVID-19.
În ceea ce privește efectuarea noilor teste clinice, acestea ar urma să aibă loc după ce compania a finalizat cu succes prima fază a studiilor clinice pe 32 de voluntari sănătoşi care nu au contractat coronavirusul.
Totodată, de menționat este faptul că, separat, CT-P59 se află în prezent în faza a doua şi a treia a studiilor clinice atât în Coreea de Sud, cât şi în străinătate.
Faza a doua este în lucru
De asemenea, potrivit sursei citate, în prezent, compania desfăşoară faza a doua a studiilor clinice de testare pe aproximativ 300 de persoane cu simptome uşoare şi severe ale virusului, ceea ce va permite cercetătorilor să verifice mai bine eficacitatea CT-P59 împotriva COVID-19 şi siguranţa sa generală.
Faza a treia a studiilor clinice va fi realizată pe aproximativ 720 de persoane pentru a vedea dacă substanţa este eficientă împotriva infecţiilor virale, potrivit gigantului farmaceutic.
Compania Celltrion a declarat că, în afară de Coreea de Sud, a solicitat studii clinice pentru CT-P59 în Statele Unite, România şi alte trei ţări ca parte a eforturilor sale continue de a găsi mijloace de tratament viabile pentru a combate pandemia de COVID-19.
Situația se agravează
Pandemia continuă să facă ravii pe între globul. A fost înregistrat al treilea record consecutiv al noilor cazuri de coronavirus la nivel global. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) informează pe site-ul său că sâmbătă s-au înregistrat 383.359 de infectări, cu 7,9% în plus față de cele 355.244 înregistrate vineri.
De asemenea, joia trecută a fost atins un nou vârf, cu 343.467 de infectări. După cum este bine cunoscut, sâmbătă, bilanțul cazurilor în lume a depășit pragul de 37 de milioane și, potrivit Universității Johns Hopkins, se ridică în prezent la 37.105.925, inclusiv 1.071.388 de morți.
Și în Europa s-a înregistrat sâmbătă al doilea record zilnic consecutiv de cazuri de coronavirus, susține Organizația Mondială a Sănătății (OMS). În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 123.684 de infectări, cu aproximativ 8,3% mai multe față de recordul precedent de 114.227 de cazuri, înregistrat vinerea trecută. Potrivit OMS, bilanțul total al infectărilor în Europa este în prezent de 6.809.678, notează Ansa.