Cea mai tristă veste înainte de Anul Nou! Se anulează totul. Au anunțat acum

Decizia respectivă a venit în contextul unor temeri despre o posibilă suspendare a celebrului festival, care a fost anulat anul trecut din cauza COVID-19.

„Vom anula celebrările oficiale de Anul Nou, festivităţi care reunesc pe plaja din Copacabana, cu muzică şi focuri de artificii, aproape trei milioane de persoane”, a transmis Eduardo Paes, primarul oraşului Rio de Janeiro, pe contul său de Twitter, conform afp.com

Brazilia numără şase cazuri confirmate de persoane infectate cu varianta Omicron

În momentul de față, Brazilia numără şase cazuri confirmate de persoane infectate cu varianta Omicron a coronavirusului, două în capitala Brasilia, două în Porto Alegre şi trei în Sao Paulo, care a anulat la rândul său festivităţile de Revelion.

Marţi, Sao Paulo a anunţat primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron, care sunt şi primele din America Latină. A doua zi, un al treilea caz a fost confirmat în acelaşi stat brazilian.

Brazilia, la fel ca multe alte ţări, şi-a închis graniţele pentru zborurile provenite din şase ţări aflate în sudul Africii, pentru a preveni răspândirea noii variante Omicron, detectată pentru prima dată în Africa de Sud.

Brazilia a înregistrat peste 614.000 de decese din cauza coronavirusului, devenind a doua ţară din lume prin prisma numărului de decese asociate COVID-19, după Statele Unite.

Ce persoane sunt predispuse la varianta Omicron?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) anunță că în cazul personaelor care deja au fost infectate cu alte variante ale coronavirusului riscă riscul de reinfectare este sporit de varianta Omicron.

În primă fază, semnalul de alarmă a venit de la cercetătorii din Africa de Sud, ţara care a semnalat prima săptămâna trecută această nouă variantă detectată între timp în toate părţile lumii. Aceștia au anunțat că îşi intensifică investigaţiile pentru a înţelege transmisibilitatea, gravitatea şi impactul acestei noi variante pentru vaccinarea, diagnosticarea şi tratamentul COVID-19, menţionează OMS într-un comunicat.

Totodată, OMS adaugă că deși până la momentul actual nu se cunosc cu certitudine caracteristicile variantei Omicron, datele preliminare sugerează ”un risc crescut de reinfectare”, subliniază OMS.

Anne von Gottberg o specialistă sud-africană în microbiologie susține însă că a observat un detaliu important. Aceasta a confirmat faptul că în Africa de Sud, a fost observată o creştere a reinfectărilor la persoane care s-au vindecat după infectarea cu varianta Delta.

”În populaţia noastră, care are o seroprevalenţă înaltă a virusului, adică multe persoane au avut o infectare anterioară, aceasta nu le protejează de o nouă infectare cu (varianta) Omicron”, a explicat ea.