Pe 19 septembrie, Apple atingea pe bursă maximul istoric de 705,07 dolari/acțiune, nivel la care valoarea de piață a companiei era de peste 660 miliarde dolari, cea mai mare din toate timpurile.
În ciuda numeroaselor previziuni extrem de optimiste sau pesimiste, declinul Apple a fost provocat, potrivit analiștilor, chiar de o ambiție personală a companiei, care s-a dovedit un eșec de proporții. Este vorba de serviciul de navigare pe care Apple a dorit să îl dezvolte intern, renunțând atunci la hărțile Google. După o serie de erori impardonabile ale aplicației de navigare a Apple, erori care au produs neplăceri profunde posesorilor de iPhone 5, acțiunile au intrat pe o scădere pronunțată pe bursă.
De la vârful din septembrie, de peste 705 dolari, acțiunile Apple au căzut cu aproape 30%, până la 500 dolari la închiderea ședinței de vineri. La acest nivel, valoarea de piață a companiei este de 470 miliarde dolari, cu aproape 200 miliarde dolari mai sub recordul din septembrie.
În acest fel, Apple este foarte aproape să își piardă statulul de cea mai valoroasă companie din lume în favoarea Exxon Mobil, companie care a deținut coroana ani la rând până să îi fie furată de Apple.
În prezent, Exxon Mobil are o capitalizare de 414 miliarde dolari și o despart doar 12% de valoarea de piață a Apple.