Modelul 910XT este subțire astfel încât costumele profesionale ale înotătorilor sau cele ale scafandrilor să fie scoase cu ușurință. Un altimetru barometric îmbunătățește datele despre elevație, ecranul de dimensiuni mari este lizibil iar bateria dispune de o autonomie de 20 de ore.

Dispozitivul oferă date precise în bazinul de înot sau în larg, calculează cu acurateţe viteza, distanța și altitudinea în timp real în timpul pedalării sau jogging-ului, ajutându-i pe atleți să facă față cu brio provocărilor curselor de triatlon sau cele de multisport. Forerunner 910XT va înregistra, motiva și va ghida fiecare pas, fiecare rotație a pedalei, fiind cel mai complex ceas de antrenament produs vreodată.

Conceput atât pentru înotul practicat în larg sau în bazine profesionale, Forerunner 910XT rezistă sub apă până la 50 de metri adâncime și este primul ceas multisport produs de Garmin ce oferă date despre exerciții, precum distanța parcursă, numărul de lovituri realizat pe distanța parcursă, eficiența și ritmul avansării. Când un atlet este pregătit să iasă din apă și să se urce pe bicicletă, Forerunner 910XT se poate comuta ușor de la încheietura mâinii la mânerul bicicletei.

Forerunner 910XT utilizează un motor de vibrație pentru alerte privind ritmul cardiac, ritmul, viteza și distanța, atunci când tonurile audio nu pot fi auzite. Cu ajutorul dispozitivului de monitorizare a ritmului cardiac, Forerunner 910XT permite atleților să urmărească intensitatea antrenamentului prin funcția Training Effect. Introducând informații cheie în programul ceasului, un utilizator poate măsura impactul fiecărei alergări și sesiuni de pedalare.

Forerunner 910XT va fi disponibil de la mijlocul lunii noiembrie 2011 la un preț recomandat de 399 euro.