Mihail Cazacu a participat la concursul „100 Cei mai Bogati Romani” organizat de revista Capital.
Estimarile Domniei sale despre cat de bogati sunt romanii au fost foarte apropiate de valorile rezultate din cercetarile redactorilor Capital. Castigatorul concursului nostru este din Bucuresti, are 33 de ani si este asociat la firma de consultanta Nestor Consulting, care lucreaza pentru o serie de firme straine ce doresc sa investeasca in Romania. In prezent isi pregateste doctoratul in strategii de marketing. Pentru a gasi raspunsul la intrebarea noastra a analizat date din diverse surse, printre care Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

„Cel mai greu a fost cu romanii-romani.

Despre regele butanului, Iosif Constantin Dragan, stiam de mult ca este foarte bogat. Mai greu a fost cu urmatorii clasati. Spre surprinderea mea, am constatat ca Ion Tiriac nu este chiar atat de bogat pe cat credeam”, afirma Cazacu. Despre ideea lansarii unui top al celor mai bogati oameni din Romania, domnul Cazacu crede ca este deosebit de interesanta, si ca va starni multe controverse: „Cred ca vor fi multe surprize in acest top. In general, oamenii sunt inclinati sa judece averile dupa notorietatea personajelor. Romanii cred, asa cum am citit si in Capital, ca cei implicati in cele mai multe scandaluri sunt cei mai bogati. Personal, nu cred ca este asa”.

Castigatorul concursului „100 Cei mai Bogati Romani” sustine ca exista mai multe categorii de oameni cu bani: „Exista unii care au facut averi in strainatate – asa cum este Iosif Constantin Dragan, care a facut cei mai multi bani in Italia. Exista oameni care au facut bani in Romania pe cai mai mult sau mai putin ortodoxe. Cred totusi ca se pot face bani in Romania si pe cai cinstite. Cei care au adunat bani din afaceri mai putin legale ii si risipesc foarte usor. Exista multe exemple de acest fel in Romania”. Mihail Cazacu a fost invitat sa participe la conferinta de presa organizata de revista Capital cu prilejul lansarii oficiale a suplimentului „100 Cei mai Bogati Romani”, care a avut loc marti, 5 noiembrie, la sala Florentina de la Hotelul Intercontinental. Premiul castigat de domnul Mihail Cazacu, un ceas Longines, i-a fost inmanat in cadrul conferintei de presa de catre Andreea Rosca, redactor-sef al revistei Capital.