“Clienţii eligibili pentru aceste finanţări sunt producătorii agricoli sub diverse forme de organizare: persoane fizice autorizate, asociaţii agricole familiale, asociaţii de producători agricoli, grupuri de producători, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, societăţi agricole private, societăţi comerciale şi cooperative agricole etc”,se arată în comunicatul CEC Bank .
Cei interesaţi pot împrumuta maximum 75% din valorea totală a investitiei iar perioada de graţie este de până la 12 luni, în funcţie de perioada de creditare.
Conform sursei citate, costurile practicate de CEC Bank pentru acest tip de credit sunt următoarele:
- dobândă cuprinsă între 9,15% şi 12,40%, în funcţie de clasa de risc în care se încadrează clientul;
- comision de analiză de 1%, aplicabil la valoarea creditului;
- comision de gestiune de 0,08 %, aplicabil lunar la valoarea creditului.
“Prin lansarea acestui produs de creditare, CEC Bank continuă politica de susţinere şi încurajare a sectorului agricol. Clienţii beneficiază de dobânzi competitive, de garanţii flexibile prin acordarea unei garanţii prin FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri) şi de modalităţi de rambursare adaptabile în funcţie de fluxul încasărilor curente şi prognozate de către solicitant”, a declarat, în comunicat, Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank.