‘Începând cu 1 decembrie 2012, orice client care doreşte o cotaţie RCA, poate accesa cec.aon.ro, unde va găsi instrucţiunile necesare încheierii unei poliţe de asigurare RCA’, precizează CEC Bank într-un comunicat de presă pe propria pagină de internet.
CEC precizează, de asemenea, că, în perioada 1 decembrie 2012 – 28 februarie 2013, derulează o campanie promoţională subscrisă RCA, în care, prin tragerea la sorţi clienţii pot câştiga 15 premii constând în vouchere pentru combustibil, în valoare de 250 lei, şi un premiu în valoare de 2.500 lei, oferit pe un card de debit emis de către bancă.
Poliţele RCA s-ar putea scumpi cu 40%, de anul viitor, odată cu intrarea în vigoare a unei norme a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor /CSA/, care cere asiguratorilor să stabilească tarife prin care să-şi acopere integral costurile şi marja de profit.
‘Pentru fiecare categorie de riscuri omogene considerate, asiguratorii au obligaţia de a stabili tarifele de prime astfel încât, cu o probabilitate de cel puţin 99,5%, primele estimate pe următoarele 12 luni să acopere toate riscurile asumate, toate cheltuielile aferente şi marja de profit a asiguratorului, cu respectarea legislaţiei în vigoare şi a principiilor actuariale general acceptate’, se arată în proiectul de modificare a normelor lansat de CSA spre consultare publică pe site-ul instituţiei.
Marţi, CSA a precizat, într-un comunicat remis AGERPRES, că tarifele de primă pentru asigurările obligatorii RCA să fie stabilite exclusiv de către societăţile de asigurare, în funcţie de rezultatele proprii înregistrate pentru această formă de asigurare şi strategia de vânzări.
‘Referitor la afirmaţiile apărute zilele acestea în presă, conform cărora prima RCA ar putea creşte cu 50% sau chiar mai mult, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor precizează că nu poate interveni asupra cuantumului tarifelor de primă RCA, întrucât acest lucru ar contraveni directivelor europene şi atribuţiilor CSA’, potrivit Comisia.
Proiectul de modificare şi completare a Normelor privind asigurarea obligatorie RCA, puse în aplicare prin Ordinul nr.14/2011, pe care CSA îl supune dezbaterii publice în această perioadă, nu vizează majorarea tarifelor, ci are în vedere stabilirea unui mod unitar de calcul actuarial care să conducă la un cuantum corect al tarifului de primă RCA, în beneficiul asiguraţilor şi păgubiţilor, precizează reprezentanţii CSA.
Sursa: Agerpres