CEC Bank, Agenția de Plăți pentru Intervenții în Agricultură (APIA) și Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) au semnat în data de 21 ianuarie 2011 Convenția privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii măsurilor de dezvoltare rurală cuprinse în Axa a II-a a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013. De asemenea, CEC Bank și FGCR au încheiat o Convenție privind acordarea de garanții beneficiarilor acestor măsuri.

Categoriile de clienți eligibili care pot accesa aceste credite sunt reprezentate de beneficiarii Măsurilor 211 (sprijin pentru terenurile agricole situate în Zona Montană Defavorizată), 212 (sprijin pentru terenurile agricole situate în zone defavorizate, altele decât zona montană) și 214 (plăți de agro-mediu), respectiv fermierii, persoane fizice sau juridice sau grupuri, care desfășoară activități pe terenurile agricole din zonele vizate, indiferent de statutul juridic al terenului (proprietate/concesiune/arendă) și care respectă bunele condiții agricole și de mediu.

Clienții CEC Bank beneficiază de consultanță gratuită în ceea ce privește pregătirea documentației de accesare a creditului. Rambursarea creditelor se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor măsurilor precizate, dar nu mai târziu de data stabilită în Convenția încheiată de bancă cu APIA.