National Bank of Greece sau OTP Ungaria vor semna, până la finele săptămânii în curs, contractul de preluare a celei mai vechi bănci din ţară. Cei doi finalişti din cursa privatizării vor depune ofertele finale îmbunătăţite pentru preluarea CEC până vineri, 22 decembrie. Cel mai târziu în ziua următoare va fi anunţat şi câştigătorul. Contractul de privatizare a fost avizat, săptămâna trecută, de Guvern, prin hotărâre, urmând să fie aprobat prin lege d
National Bank of Greece sau OTP Ungaria vor semna, până la finele săptămânii în curs, contractul de preluare a celei mai vechi bănci din ţară.
Cei doi finalişti din cursa privatizării vor depune ofertele finale îmbunătăţite pentru preluarea CEC până vineri, 22 decembrie. Cel mai târziu în ziua următoare va fi anunţat şi câştigătorul.
Contractul de privatizare a fost avizat, săptămâna trecută, de Guvern, prin hotărâre, urmând să fie aprobat prin lege după ce va fi semnat de cumpărător şi de vânzător. Discuţiile s-au purtat pe un fond tensionat, opoziţia parlamentară introducând o moţiune simplă intitulată „Opriţi privatizarea CEC“. Cele mai mari şanse de a prelua Casa de Economii şi Consemnaţiuni le are National Bank of Greece, succesul instituţiei maghiare fiind considerat improbabil chiar de către propriii săi oficiali. În mai multe declaraţii, aceştia şi-au exprimat îndoiala că preţul pe care îl pot oferi va fi considerat satisfăcător de către oficialii români. Până în prezent, valorile vehiculate pentru preţul de vânzare a pachetului de 69,9% din acţiunile CEC s-au învârtit în jurul sumei de 500 milioane de euro.