CEC Bank redus dobânda de bază pentru creditele în lei cu jumătate de punct procentual, atât pentru persoanele fizice cât şi pentru cele juridice. Banca a anunţat măsura imediat după ce Banca Naţională a redus dobânda de politica monetară tot cu jumătate de punct procentual, de la 7% la 6,5%.

Astfel, la CEC, pentru creditele în lei, dobânda de bază coboară de la 11,25% la 10,75% pentru persoanele fizice şi de la 11,40% la 10,90% pentru persoanele juridice.

 

CEC a diminuat şi dobânda practicată la împrumuturile în euro, dar cu un cuantum mai mic: de la 7,25% la 6,90%, atât pentru populaţie, cât şi pentru persoane juridice.

 

Clienţii care au împrumuturi la CEC nu vor primi notificări referitoare la modificările de dobândă operate, acestea fiind trimise doar atunci când dobânzile se majorează. De noile niveluri ale dobânzilor beneficiază toţi clienţii care au prevazută dobânda de bază Prime Rate (PR) în contractele de credit semnate cu banca.

 

Portofoliul de credite al CEC Bank a crescut anul trecut cu 15% faţă de 2008. La sfârşitul anului 2009, banca a urcat pe poziţia cinci în clasamentul inctituţiilor de credit în funcţie de cota de piaţă pe active. Cota de piaţă a crescut de la 4,30% la sfârşitul anului 2008, la 6,31% la finele anului trecut.