Americanii de la CNBC au realizat un top al celor mai puternici traderi din istoria finanțelor. Ei sunt cu adevărat regii banului.

Jesse Livermore este unul dintre puținii investitori care au profitat de pe urma crizei financiare din 1929 și a reușit să obțină, cu ajutorul unor poziții short, suma de 100 de milioane de dolari. Din păcate, a murit la vârsta de doar 67 de ani, în anul 1940.

Un alt as al ingineriilor financiare pe bursă este foarte cunoscut lumii de astăzi. Este vorba de George Soros, cel despre care se spune că este omul care "a spart Banca Angliei". El este cel care la finalul unei frumoase zile din 1992 a putut să contabilizeze un profit de un miliard de dolari, după ce a pariat împotriva lirei sterline în timpul unei crize valutare din Anglia.

Paul Tudor Jones este un trader care și-a atins punctul culminant al genialității financiare când a reușit să prezică crahul financiar din 1987, cunoscut sub denumirea de Black Monday. Astfel, a reușit să dubleze averea investitorilor pe care-i avea clienți. În anul 2009, avea o avere de 6,3 miliarde de dolari.

James "Jim" Simons este un matematician care a creat un fond de investiții care a întors un randament anual de 30%, timp de 20 ani.

Nicolas Darvas este traderul care, în anii ’50 a transformat 10.000 de dolari în 2 milioane de dolari în doar 18 luni. Și-a atribuit acest succes unui "instrument" inventat de el numit "BOX theory", un mix de analize tehnice și fundamentale.

John Paulson a pariat împotriva ipotecilor riscante în anul 2006. Este șeful unuia dintre cele mai de succes fonduri speculative de investiții din lume și a câștigat 15 miliarde de dolari până acum.

Steve A. Cohen a fost numit "cel mai puternic trader de pe Wall Street" de către publicația Business Week. Conform unor rapoarte publicate, în prima lui zi ca trader, a avut un profit de 8.000 de dolari. Acum, are o avere de 11,4 miliarde de dolari.

Ken Griffin este fondatorul unuia dintre cele mai mari fonduri speculative de investiții, iar firma sa, care "învârte" zilnic 13 miliarde de dolari, generează cel puțin 3% din volumul total tranzacționat la New York.

Jim Rogers este co-fondator la Quantum Fund, alături de investitorul George Soros. În primii 10 ani de existență ai fondului, Rogers a avut abilitatea să întoarcă un randament de 4200% din suma inițială.

John D. Arnold este unul dintre cei mai tineri miliardari americani, fiind poate cel mai bun trader pe energie din lume. În 2001, a realizat 750 de milioane de dolari pentru celebra companie Enron.

Ray Dalio este fondatorul celui de-al doilea mare fond speculativ din lume ca mărime, cu active de 43 de miliarde de dolari.