Cei care au casă la curte trebuie să știe acest lucru! Este secretul pentru o recoltă cât mai bună

casă la curte, grădină

SURSĂ FOTO: Dreamstime

Informație pentru cei care au casă la curte! Ce trebuie să faci neapărat pentru o recoltă cât mai bună la vară. Plantele mai mari din familia Allium - ceapă, usturoi, eșalotă și praz - nu merită cultivate doar pentru că sunt adaosuri delicioase în tocane, supe și sosuri.

Sunt plante însoțitoare utile, pe care ar trebui să le creșteți lângă roșii, mirosul lor înțepător descurajând dăunătorii. Dar pentru ca asta să se întâmple, trebuie puse în pământ la momentul potrivit. Plantele din familia Allium au nevoie de o expunere cât mai sigură la temperaturi reci pentru a dezvolta cei mai mari bulbi, iar perioada respectivă este, de obicei, de la sfârșitul verii până la începutul toamnei, desigur în funcție de regiune, potrivit Housedigest.

De exemplu, ceapa ar trebui plantată când vremea se răcește, deoarece plantarea timpurie îi oferă timpul necesar să dezvolte bulbi și să stocheze energie pentru bulbi. De asemenea, usturoiul ar trebui plantat cu 6 până la 8 săptămâni înainte de primul îngheț pentru a vă asigura că semințele dezvoltă suficiente rădăcini pentru a putea supraviețui frigului iernii.

Cum să plantați și să recoltați plante din familia Allium

Achiziționați întotdeauna plante Allium- seturi uscate pentru ceapă, căței de usturoi și eșalotă și semințe sau răsaduri pentru praz – dintr-o pepinieră sau un centru special de grădinărit, deoarece acestea au fost cultivate pentru a produce legume mari și gustoase. Puteți încerca să cultivați ceapă proaspătă din cea veche, care a încolțit, dar recolta va fi mai slabă. Pentru a vă pregăti de plantarea de toamnă, modificați solul cu un îngrășământ bogat în azot și verificați dacă aciditatea este mai mică în partea superioară.

Alegeți acea zonă din grădină care va beneficia de mai mult soare în primăvară.

Când temperaturile scad, majoritatea plantelor din familia Allium rămân latente timp de 4 până la 8 săptămâni

Odată ce temperaturile scad la 5 grade Celsius sau mai mult, majoritatea plantelor din familia Allium va rămâne latentă timp de 4 până la 8 săptămâni. În acest timp, energia lor este concentrată în bulb, făcând legumele mai mari și, mai important, mai gustoase. Majoritatea sunt gata de recoltat atunci când frunzele încep să devină galbene, de obicei de la mijlocul până la sfârșitul lunii iunie. Scoateți ceapa și usturoiul din pământ pe rând; recoltați individual eșalota și prazul. Ceapa, usturoiul și eșalota au nevoie de până la trei săptămâni după recoltare, înainte de depozitare.

Sursă: Dreamstime

Ceapa are nevoie de cel puțin 14 ore de lumină

Există trei feluri de ceapă – ceapă de zi lungă, ceapă de zi scurtă și ceapă de zi neutră. Diferența-cheie dintre ele este numărul de ore de lumină naturală de care au nevoie pentru ca bulbii să se formeze. În plus, frunzele de ceapă au nevoie să absoarbă o mare cantitate de lumină. Ceapa are nevoie de cel puțin 14 ore de lumină într-o zi. În caz contrar, bulbii și tulpinile plantei nu se vor dezvolta corespunzător. Ceapa de zi neutră, cunoscută și ca ceapă intermediară, va forma bulbi indiferent de lungimea zilei.

În zonele în care zilele de vară sunt lungi, ceapa de zi lungă este cea mai bună alegere. În zonele și mai calde, lungimea zilei nu variază atât de mult între vară și iarnă, așa că ceapa de zi scurtă este cel mai bun pariu. Ceapa neutră va crește oriunde.