Informația momentului pentru cei care stau la curte. Ce trebuie să facă proprietarii neapărat

Anunț pentru cei care stau la curte. Lumina soarelui este o componentă majoră care ajută plantele să crească și să prospere. Atunci când ploile care mai mult zile la rând, în cantități foarte mari, plantele din grădină pot fi distruse.

Dacă observați că plantele sau legumele nu cresc cum trebuie în anumite locuri, în care nu au lumină solară, alegeți-le pe cele care preferă umbra parțială, cum ar fi salata verde și spanacul, scrie Thespruce.

Având în vedere ploile extreme din timpul verii, trebuie să luați în considerare efectul asupra solului. Dacă plouă mult, cantitățile mari de apă ar putea cauza pierderea unor nutrienți esențiali, cum ar fi azotul și clorura.

Pentru a preveni acest lucru, aplicați îngrășământ suplimentar în grădină sau pe gazon, înainte de o furtună sau de căderea unor precipitații semnificative.

Eroziunea solului

Precipitațiile în exces pot provoca și eroziunea solului. Pentru a scăpa de această problemă frecventă, redirecționați precipitațiile din grădină cu ajutorul extensiilor de scurgere.

De asemenea, puteți aduna apa de ploaie în butoaie de ploaie și puteți adăuga un strat de așchii de lemn sau mulci pentru a proteja cât mai mult solul.

Habitatele umede favorizează dezvoltarea buruienilor

Cantitățile mari de precipitații în timpul verii pot duce la creșterea și dezvoltarea buruienilor. Pentru a scăpa de aceste buruieni, smulgeți-le din rădăcină înainte de a crește.

Un alt sfat bun este să folosiți mulci. Adăugați mai mult mulci în grădină, astfel încât să absoarbă ploaia, iar solul să se îmbogățească cu nutrienți.

Mucegaiul poate apărea într-o grădină sau gazon după o cantitate semnificativă de precipitații.

Pentru a-l elimina folosiți o greblă mare sau un furtun puternic pentru a-l împrăștia departe de plante.

Casa la curte SURSA FOTO: Dreamstime

Reducerea polenizatorilor și putregaiul rădăcinilor

Cantitățile mari de precipitații au un impact negativ nu doar asupra plantelor, ci și a polenizatorilor, cele mai afectate fiind albinele.

Putregaiul rădăcinilor este un cuvânt pe care niciun grădinar nu vrea să-l audă. Apare atunci când rădăcinile plantelor sau copacilor sunt scufundate în apă și, prin urmare, nu pot absorbi oxigenul de care au nevoie pentru a crește și a se dezvolta.

Pentru a preveni putregaiul rădăcinilor plantelor, puteți tăia orice rădăcină afectată. De asemenea, puteți replanta plantele care au fost afectate.

Mucegaiul praf este o altă problemă neplăcută cauzată de precipitații. De obicei este alb sau galben și crește pe suprafața plantelor.

Încercați să mutați plantele într-un loc din grădină, unde beneficiază de mai multă lumină solară.