Bucureștiul devine, astfel, pentru două zile, gazda celor mai buni elevi și studenți din lume la informatică și la fizică. Competițiile Romanian Masters of Informatics și Romanian Masters of Physics
Concursurile internaționale Romanian Masters of Physics, ajuns la cea de-a patra ediție, și Romanian Master of Informatics, ajuns la a doua ediție, sunt organizate laColegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” și adună elevii care au obținut rezultate foarte bune la olimpiadele internaționale de profil.

Cele două competiții reunesc125 de participanți și vor fi organizate în zilele de 17 și 18 octombrie, când elevi din România, China, Bulgaria, Kazahstan, Rusia, Macedoaniași Serbia vor încerca să demonstreze performanțele personale în materie de informatică și fizică.

ACM International Collegiate Programming Contest (ACM ICPC) – faza regională pe Europa de Sud-Est

Universitatea Politehnica București va găzdui, alături de Universitatea Tehnică din Vinnytsia, Ucraina, concursul de programare ACM International Collegiate Programming Contest, faza Regională pe Europa de Sud-Est, ediția 2014.

ACM ICPC este cel mai mare concurs internațional de programare la nivel universitar, o competiție cu o tradiție de peste 40 de ani în cadrul căreia concurează reprezentanții celor mai bune universități din lume.
Concursul se va desfășura în data de 18 octombrie 2014 în paralel la cele două universități din București și Vinnytsia, cu același set de probleme și cu un singur juriu. La București vor participa 42 de echipe, dintre care 22 sunt din România, de la 11 universități din Iași, Cluj, Timișoara, Târgu Mureș, Sibiu, Craiova și București.

Echipele participante la etapa regională au fost selectate din sute de echipe înscrise în cadrul etapelor locale și naționale ale concursului. Echipele clasate pe primele locuri se vor califica în Finala Mondială din mai 2015, ce va fi găzduită în Maroc.

Atât Romanian Masters of Physics and Informatics, cât și etapa regională din România a ACM ICPC sunt realizate cu sprijinul Fundației eMAG. „Nivelul acestor concursuri dovedește încă o dată că România ocupă un loc important printre țările care pregătesc echipe foarte performante pentru aceste discipline. Ne dorim ca în câțiva ani să avem profesioniști la același nivel în România, care să atragă aici angajatori de top, astfel încât să nu mai fie nevoie ca mulți dintre acești tineri pricepuți să lucreze în străinătate”, declară Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.