Astăzi, rețeta pentru crenvurști include diverși aditivi alimentari, iar calitatea cărnii utilizate este adesea contestată. Dragoș Pătraru, de exemplu, o descrie drept „cea mai proastă”.

Dar să vedem din ce sunt făcuți crenvurștii de la Caroli Foods, potrivit lui Dragoș Pătraru.

Dragoș Pătraru atrage atenția asupra etichetei crenvurștilor de la Caroli Foods, remarcând că, deși se menționează că sunt produși în România, ingredientul principal provine din Uniunea Europeană. Acesta observă și faptul că produsul este etichetat ca având 80% carne, însă ridică întrebări despre proveniența acesteia.

Crenvurști foarte slab calitativ

Analizând lista ingredientelor, el subliniază prezența unor aditivi precum stabilizatori, conservanți, agenți de întărire și coloranți, dar și a unor componente precum proteina din lapte și lactoza.

În opinia sa, lipsa unei cantități suficiente de proteină indică faptul că este vorba despre carne de slabă calitate, motiv pentru care producătorii adaugă proteine suplimentare.

Pătraru avertizează consumatorii să fie atenți la astfel de practici și să nu se lase induși în eroare de informațiile de pe etichetă.

„Crenvurști de la Caroli foods, se menționează pe etichetă că sunt produși în România, dar că originea ingredientului primar este UE, nu e de aici. Și mai avem o bulinuță unde scrie 80 % carne. Carne, carne, dar aceeași întrebare. De unde, din ce zonă?

Fiecare compartiment are 140 de grame, produsul e fiert și afumat, ambalat în atmosferă protectoare, și avem așa: carne de porc 80 % din UE, apă, sare, proteină din lapte. (…)

Colorant carmin, membrană artificială comestibilă, 22 grame de grăsimi, 1, 3 grame de glucide, 14 grame de proteină, 1,9 grame de sare la suta de grame de produs. La 80 % carne ar trebui să avem undeva la 20 de grame, doar de la cantitatea de carne de porc”, a explicat Dragoș Pătraru.

”Nu are proteină!”

,,N-o avem, semn că e o carne de foarte proastă calitate care nu are proteină. De aceea bagă și proteină din lapte înăuntru. Asta e păcăleala de pe etichetă la aceste produse. Nu picați în această capcană”, spune Dragoș Pătraru.

În încheiere, el îi sfătuiește pe oameni să citească etichetele și să reducă cât mai mult alimentele ultraprocesate.

 „În încheiere, vă dau același sfat, că poate o să vă plictisiți de mine și o să încercați: citiți toate etichetele, încercați să faceți tot ce puteți, ca să gătiți în casă, mai ales pentru copii. Putem să reducem la minimum ultraprocesatele”, a conchis Dragoș Pătraru la Starea Sănătății.