Cel mai accesibil loc din lume! Este considerat orașul care respiră cultură prin toți porii

Florența

SURSA FOTO: Dreamstime

Cel mai accesibil oraș din lume! Italia este renumită pentru plajele sale pitorești, deliciile culinare, orașele istorice și arhitectura impresionantă. Și, cu siguranță, Florența este considerată simbolul turismului cultural.

Florența, cel mai accesibil loc din lume

Florența, cel mai accesibil oraș din lume! Italia este renumită pentru plajele sale pitorești, deliciile culinare, orașele istorice și arhitectura impresionantă. Și, cu siguranță, Florența este considerată simbolul turismului cultural. Respiră cultură prin toții porii prin numeroasele piețe, palate renascentiste, parcuri și grădini, biserici, mănăstiri, muzee și galerii de artă. Centrul istoric al orașului se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, reușind să își păstreze atmosfera specifică Evului Mediu.

De asemenea, este un oraș în care puteți să vă atingeți țința numărului zilnic de pași fără efort. Numele original al orașului, Florentia, se traduce prin „înflorire”, un nume destul de potrivit pentru un loc vizitat anual de aproape 16 milioane de turiști. Expertul european în călătorii Rick Steves spune că cel mai bun moment pentru a vizita Italia este în afara sezonului de vârf, iar capitala Toscanei nu face excepție, scrie Islands.com.

Muzee emblematice din Florența

În Florența există peste 70 de situri centrate pe artă, inclusiv colecții private, muzee oficiale, galerii inedite și biserici. O statistică deloc surprinzătoare, având în vedere că Florența este considerată orașul în care a luat naștere Renașterea. Dacă majoritatea muzeelor reprezintă pilonii centrali, cu opere de artă renumite, vechi de secole (Galeria Uffizi nu mai are nevoie de nicio prezentare), există și muzee moderne, cum ar fi Galeria Costumelor.

Galeria Uffizi se află pe malul râului Arno și a fost ridicată la cererea lui Cosimo di Medici. De aftfel, Familia Medici poate fii considerată principalul catalizator al Renaşterii florentine, cu o culme a vocaţiei sale în persoana lui Lorenzo Magnificul, şi în Academia Platonică din Florenţa, fondată tot de Cosimo de Medici. Cu toate acestea, vocaţia de patroni ai artei a fost demonstrată de multe alte familii notabile ale Florenţei.

Galeria Uffizi, Florența (SURSA FOTO: Dreamstime)

Înainte de a intra în Uffizi, veți descoperi Loggia Signoria, o galerie cu opere de artă impresionante, precum „Perseus” al lui Benvenuto Cellini, unde personajul titular ține capul Medusei.

În interior, puteți admira sculpturi și picturi eterice, precum „Nașterea lui Venus”, celebrul tablou al lui Botticelli, „Bacchus”, al lui Caravaggio sau alte capodopere ale maeștrilor Leonardo da Vinci și Michelangelo. Biletele pentru Uffizi pot fi rezervate online, iar copiii sub 18 ani, studenții și profesorii pot intra gratuit.

„David” a lui Michelnagelo este statuia cunoscută în întreaga lume. Pentru a vedea originalul, mergeți la Galleria dell’Accademia din Florența, care se află la doar 15 minute de mers pe jos de Uffizi (în fond, este cel mai accesibil oraș din lume).

Domul din Florența

Catedrala Santa Maria del Fiore este un reper al centrului orașului, iar cupola sa este o caracteristică definitorie. Intrarea este liberă, dar amintiți-vă că este un lăcaș de cult. Catedrala are 44 de vitralii, podele cu mozaic de marmură, arcade neo-gotice și este înțesată de capodopere ale artei religioase, realizate de pictori și sculptori italieni.

Domul din Florența, acoperit cu plăci de teracotă la exterior și, în interior având celebra frescă „Judecata de Apoi”, a fost construit la jumătatea secolului al XV-lea de Filippo Brunelleschi.

Domul din Florența (SURSA FOTO: Dreamstime)

Teatrul Pergola și Palatul Pitti

Printre numeroasele atracţii ale oraşului Florenţa, merită amintite şi Muzeul de Arheologie (care adăposteşte o colecţie de exponate din perioada etruscă), Poarta Romană (datând din secolul XIV), Biserica San Lorenzo, Palatul Pitti, Grădina Trandafirilor (un parc construit în secolul XIX de arhitectul Giuseppe Poggi), Teatrul Pergola (considerat primul din lume dintre teatrele dotate cu loji, în prezent princi¬pala scenă a oraşului), Capela Magilor (care conține un ciclu de fresce celebre realizate de maestrul renascentist Benozzo Gozzoli).

Teatrul Pergola (SURSA FOTO: Dreamstime)
Palatul Pitti (SURSA FOTO: Dreamstime)