Montana dispune de un altimetru barometric pentru măsurarea altitudinii și are abilitatea de a previzualiza ruta folosind un model global de elevație. Busola în 3 axe afișează direcția de parcurs chiar și în repaus. Ecranul tactil, rezistent la apă și lizibil în bătaia puternică a soarelui are o dimensiune de 4 inch (10,2 cm), iar fotografiile de 5 megapixeli captate de camera foto cu autofocus de pe modelele 650 și 650t sunt afișate în culori vii.

 “Am creat un dispozitiv care să satisfacă toate nevoile legate de orientare ale aventurierilor, fie că au apucat pe un drum off-road, fie pe un drum lin sau s-au aventurat pe apă. Pentru navigația maritimă, traversând țara în automobilul 4×4, sau chiar primind indicații vocale în drum spre cel mai apropiat mall, Montana dispune de flexibilitate și de compatibilitatea cartografică care te însoțește cu succes până la destinație,” a precizat Dan Bartel, vice președinte pe vânzări globale în cadrul Garmin

Garmin Montana va fi disponibil în trei modele: 600 va deţine harta de bază a lumii; 650 va dispune de harta de bază a lumii și cameră foto de 5 megapixeli; Garmin Montana 650t va fi dotat cu harta de bază a lumii, cartografiere topo Euro 100k și cameră foto de 5 megapixeli.

Garmin Montana 600 va avea un preț recomandat de 499 euro, modelul Montana 650 un preț de 599 euro, iar modelul Montana 650t un preț de 650 euro.