Cu o avere de 10 miliarde de dolari, Zong Qinghou nu ar fi ajuns în top zece al celor mai bogaţi oameni din Rusia, în versiunea Forbes, ci s-ar fi situat abia pe locul 12, după Andrei Melnicenko, cofondatorul companiei EuroChem şi înaintea lui Ghennadi Timcenko, coproprietarul firmei petroliere Gunvor.

Anul trecut, Zong Qinghou s-a plasat pe locul cinci în clasamentul Forbes, averea sa fiind estimată la 6,5 miliarde de dolari.

Clasarea pe locul întâi în topul realizat de Forbes anul acesta s-ar datora, potrivit revistei americane, unui interviu al miliardarului chinez, în care a recunoscut că deţine în total un pachet de 80% al companiei Wahaha.

Într-un clasament realizat în septembrie 2012 de Hurun Report privind situaţia miliardarilor locali, Zong Qinghou s-a plasat de asemenea pe primul loc, cu o avere estimată la 12,6 miliarde de dolari. În general, top 100 al celor mai bogaţi oameni din China include oameni de afaceri a căror avere este estimată la circa 1,08 miliarde de dolari. Pentru a ajunge în top zece este nevoie să dispui de cel puţin 4 miliarde de dolari. Averea celor mai bogaţi oameni din China a scăzut în ultimul an cu 7%.
Sursa: Agerpres