Urmează foraje şi în apele Gambiei, Coastei de Fildeş şi Senegalului, conform Economica.net.

African Petroleum Corproration, o companie în care Frank Timiş este acţionar majoritar, a început forajul în puţul petrolier Bee Eater -1 din blocul marin LB-09 din largul coastelor Liberiei cu ajutorul vaporului specializat Eirik Raude. Bee Eater este situat la 9,5 kilometri vest de Narina, perimetrul unde African Petroleum a găsit petrol de o foarte bună calitate, cu un conţinut redus de sulf. Resursele potenţiale de ţiţei din Bee Eater sunt estimate între 840 de milioane şi 2,4 miliarde barili ţiţei.

Un alt doilea puţ va fi săpat în acelaşi bloc după ce Bee Eater 1 va fi finalizat. Compania are în vederea dezvoltării şi a altor puţuri funcţie de rezultatele forajului la Bee Eater, menționează Economica.net.

Frank Timiş a fost desemnat, anul trecut, cel mai bogat român de revista Capital cu o avere estimată la 1,7 – 1,75 miliarde de euro, , în creştere faţă de anul trecut.
 
Timiş are 47 de ani şi s-a născut la Băile Borşa, judeţul Maramureş. Timiş a început să lucreze în industria minieră de la vârsta de 16 ani, în vestul Australiei. Omul de afaceri deţine mai multe societăţi: compania International Petroleum şi are o participaţie semnificativă la African Minerals, ambele listate la Bursa australiană.

Citește pe economica.net ce spune directorul companiei deținute de cel mai bogat român despre un posibil accord cu o companie din China.