Nu cu mult timp in urma, mentionam ca cele trei tipuri de carduri emise de Romanian International Bank (RIB) sub sigla MasterCard (Standard, Gold si Business) sunt singurele care se aseamna cardurilor de credit de pe piata internationala, dipunand de o perioada de gratie (de la data retragerii banilor si pana la momentul emiterii extrasului decont) si de o alta (in care sa poti plati si care se intindea de la momentul emiterii extrasului si pana in momentul in care achitai o parte din bani sau chiar intreaga suma) in care poti folosi banii bancii fara sa platesti dobanda. Din pacate, conducerea bancii a hotarat schimbarea carateristicilor acestor carduri. Astfel, perioada de gratie a fost eliminata cu desavarsire, utilizatorul cardului trebuind sa plateasca acum dobanda la suma imprumutata (4% pe luna la lei, in prezent – cea mai mare dobanda din piata – si 3% pe luna incepand de la urmatorul extras si 1% pe luna la USD) din momentul in care foloseste banii.
Comisionul de penalizare, perceput celor care nu achitau suma minima la momentul scadentei, a fost eliminat, iar cel de retragere de numerar a fost fixat la 6% (plus 0,5%+25.000 lei, banca neavand ATM-uri proprii), fata de unul variabil, in functie de momentul in care se efectua extragerea, de 4-10,5%.
„Ne-am aliniat pietei”, argumenta decizia conducerii bancii, domnul George Priboi, specialist carduri la RIB. „Erau clienti care cheltuiau lunar 40-60 milioane lei si apoi plateau la scadenta, astfel ca banca nu castiga nimic din dobanzi”, declara domnul Priboi. In urma acestei decizii insa banca ar putea sa-si piarda o parte din clienti.
Cel mai bun card de credit si-a pierdut nurii
22 august 2002, 12:00
Ultima modificare în 22 august 2002, 15:00
Nu cu mult timp in urma, mentionam ca cele trei tipuri de carduri emise de Romanian International Bank (RIB) sub sigla MasterCard (Standard, Gold si Business) sunt singurele care se aseamna cardurilor de credit de pe piata internationala, dipunand de o perioada de gratie (de la data retragerii banilor si pana la momentul emiterii extrasului decont) si de o alta (in care sa poti plati si care se intindea de la momentul emiterii extrasului si pana in momentul in care achitai o parte din bani sau c
Etichete: arhiva
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- BERD forteaza Petrom sa se restructureze mai repede
- Facilitatile fiscale intra la apa sub supravegherea UE
- Cum sa comunici mai bine la serviciu
- Un conac din zona Aradului isi asteapta boierul
- Facilitatile fiscale intra la apa sub supravegherea UE
- Important pentru toti cititorii
- Valutele raman cuminti
- Un document oficial deschide lupta BNR-Guvern
- Zale
- Fondurile mutuale profita de Bursa