Conform celor spuse de Eugen Tomac, scutirea mediuli de afaceri de poverile fiscale prin reducerea de taxe este cel mai bun program de relansarea economică.
„Cel mai bun program de relansare economică este scutirea mediului de afaceri de poverile fiscale prin reducerea de taxe, taxe, taxe! Românii harnici trebuie ajutaţi prin măsuri îndrăzneţe, iar reducerea taxelor şi impozitelor îi va ajuta să-şi revină după şocul Covid -19.
Să alocăm cel puţin 30 de miliarde de euro pentru investiţii, investiţii, investiţii. Autostrăzi, spitale, infrastructură pentru irigaţii. Acestea sunt vitale”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.
Uniunea Europeană a suspendat toate regulile fiscale
„Asta dacă avem curaj să direcţionăm banii în investiţii, nu în pomeni electorale. Tot în această perioadă, Guvernul trebuie să oprească risipa banilor publici prin adoptarea legii blocate în Parlament de 3 ani privind transparenţa, transparenţa, transparenţa totală în administraţie.
Fiecare contract, fiecare factură trebuie publicate pe site-ul tuturor instituţiilor publice din clipa în care sunt semnate. Acestea nu sunt secrete de stat, trebuie scoase la vedere. Aşa vor şti toţi cetăţenii cât cheltuie şi pe ce o primărie, un spital, o şcoală, un minister. Totul la vedere! Acestea sunt măsuri care pot ajuta în mod real România. A trecut vremea angajamentelor, acum e nevoie de acţiune”, a adăugat președintele PMP.
Tomac este nemulțumit de sistemul preuniversitar din România
Liderul PMP susţine că sistemul preuniversitar din România este unul dintre cele „mai vulnerabile” din Europa.
„Rata ridicată a abandonului şcolar, participarea redusă la actul educativ a copiilor provenind din categorii socio-economice vulnerabile, nivelul redus de performanţe şcolare, infrastructura în general învechită sau neadaptată nevoilor elevilor, nivelul scăzut de finanţare şi de investiţie în educaţie, resursa umană slab pregătită, dar şi lipsa de predictibilitate a reglementărilor din sistemul de educaţie sunt factorii care determină această realitate.
Şi Comisia Europeană a constatat faptul că în România neconcordanţa dintre cererea şi oferta de competenţe şi lipsa de personal calificat limitează potenţialul de creştere economică a României”, a scris Tomac pe Facebook.