Cel mai bun tort de Halloween. Este un desert care încântă pe toată lumea

Halloween, dovleac, jack o'lantern

SURSA FOTO: Dreamstime

Cel mai bun tort de Halloween. Acest desert delicios care încântă pe toată lumea are o textură moale și prezintă un echilibru ideal între gustul de dovleac și condimente. Trebuie să urmezi următorii pași.

Cel mai bun tort de Halloween. Această sărbătoare împrumutată reprezintă un moment pentru a încerca rețete noi, precum tortul de dovleac. Acest desert delicios care încântă pe toată lumea are o textură moale și prezintă un echilibru ideal între gustul de dovleac și condimente.

Este cel mai bun tort de Halloween

Sunt necesare următoarele ingrediente pentru a prepara desertul:

  • 300 g piure de dovleac;
  • 200 g făină;
  • 150 g zahăr;
  • 3 ouă;
  • 100 ml ulei;
  • 1 linguriță scorțișoară;
  • 1/2 linguriță nucșoară;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • praf de sare;
  • în mod opțional, 100 g nuci mărunțite;
  • în mod opțional, frișcă pentru decor sau glazură de cremă de brânză.
SURSA FOTO: Dreamstime

Modalitate de preparare

Modalitatea de preparare este următoarea. În primul rând, taie dovleacul în felii și coace-l la cuptor la 180 de grade până când devine moale, pentru a obține piureul. Trebuie lăsat la cuptor timp de aproximativ 30-40 de minute.

După ce s-a răcit, dovleacul trebuie pasat cu un blender sau o furculiță până, până este obținut un piure fin. Ulterior, amestecă ouăle cu zahărul până obții o compoziție spumoasă într-un bol mare.

După aceea, trebuie să adaugi uleiul și piureul de dovleac, continuând să amesteci. Într-un alt bol, trebuie să combini făina, praful de copt, sarea, scorțișoara și nucșoara.

Ulterior, încorporează ingredientele uscate în amestecul de dovleac și ouă. La final, trebuie să adaugi adaugi nucile mărunțite pentru un plus de textură, în mod opțional.

Compoziția trebuie turnată într-o formă rotundă, unsă și tapetată cu făină

Compoziția trebuie turnată într-o formă rotundă, unsă și tapetată cu făină. Coace tortul la 180 de grade timp de 45-50 de minute. Alternativ, poate fi scos de la cuptor când trece de testul scobitorii.

Într-un final, trebuie lăsat să se răcească complet înainte de a-l decora. Cei care doresc să-l decoreze pot folosi frișcă, o glazură de cremă de brânză, sau chiar pudră de zahăr pentru un aspect simplu. Cei care vor un decor de Halloween pot să adauge mici figurine de dovleac din marțipan sau decorațiuni colorate.

Acest tort de dovleac are o aromă caldă și un gust bogat. Desertul este perfect pentru a sărbători această perioadă cu un tort delicios care să fie pe placul tuturor.