Mii de blocuri construite degeaba, milioane de case în care nu locuiește nimeni și milioane de chinezi care nu își permit să locuiască într-o casă.
Prima piesă de puzzle este reprezentată de apartamentele cu două camere în care stau nu mai puțin de 10 chinezi. O altă piesă de puzzle sunt străzile goale ale unui oraș în care la 11 dimineața nu circulă nimeni.
Ordos, este cel mai cunoscut oraș fantomă. Aici a fost construit un campus, proiectat ca să găzduiască 2,3 de milioane de studenți, dar acum nu locuiesc decât maximum 30.000.
Conform calculelor LA Times, sunt cel puțin 1.700 de miliarde de dolari din bugetul guvernului chinez înghițiți de proiecte de acest gen.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/7K5rXDfwPWQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Nouriel Roubini, profetul crizei: China se pregăteşte de prăbuşire
Roubini a spus că estimează că 30% din creditele băncilor chineze vor deveni neperformante, ceea ce va cutremura din temelii sistemul bancar chinez.
Această opinie a fost împărtăşită și de către agenţia de rating financiar Fitch, care a ameninţat că ar putea retrograda ratingul Chinei din cauza creditelor care s-ar putea dovedi falimentare.
247wallst.com: Recesiunea din China a început
Indicele privind intenţiile de achiziţii ale managerilor din China calculat de HSBC a scăzut în martie la 48,1 puncte, de la 49,6 puncte în luna precedentă.
Numărul noilor comenzi a coborât la minimul ultimelor patru luni, relansarea aşteptată a exporturilor nu a avut loc, iar numărul de noi angajări a scăzut la cel mai redus nivel din doi ani.
Indicele măsurat de britanicii de la HSBC pentru achiziţiile în rândul managerilor arată că activitatea din sectorul manufacturier din China s-a diminuat în martie pentru a cincea lună consecutiv.
Ultimele date reduc foarte mult şansele ca zona euro să evite recesiunea, în timp ce încetinirea din China arată că mai e loc de scădere.