În cazul în care nu îți place drobul de miel, te poți bucura de acest preparat de Paște în continuare. Tot ce trebuie să faci este să schimbi carnea de miel cu carnea de pui. Chef Sorin Bontea are o rețetă și pentru drob din carne de pui. Cum se prepară?
Drob de pui, la fel de bun ca cel de miel
Chef Sorin Bontea a prezentat rețeta sa de drob de pui pentru cei cărora nu le place carnea de miel. Ingredientele sunt simple și se găsesc la orice magazin din România.
Pentru un preparat desăvârșit, bucătarul a scos la iveală unul dintre secretele sale.
Ingrediente drob de pui
Așadar, pentru acest preparat vei avea nevoie de:
- condimente pentru drob
- ficăței de pui
- inimioare și pipote de pui
- pulpă de pui
- prapure de porc
- ceapă
- mărar
- pătrunjel
- ouă
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare drob de pui
Bontea a explicat că tehnica pentru prepararea drobului de pui nu diferă foarte mult față de cea utilizată pentru celelalte droburi.
El a adăugat că a inclus ficăței, inimioare, pipote și un pic de pulpă de pui pentru a le lega, împreună cu ceapă călită. Potrivit acestui, secretul constă în multă ceapă călită.
„Pentru drobul de pui nu diferă tehnica foarte mult față de celelalte droburi. Ficăței, inimioare, pipote, am pus și un pic de pulpă de pui ca să lege, ceapă călită. Multă ceapă călită, ăsta este secretul. Verdeață, ouă sare, piper. Mie îmi place foarte mult, gustul e senzație, sper să fie și pe gustul vostru și al celor care se vor bucura de masă împreună cu voi.”, a precizat Bontea.
Primul pas constă în tocare ingredientelor, care au fost fierte anterior – toate organele fiind fierte în apă cu sare.
El a menționat că obișnuiește să toace ingredientele printr-o sită mare și întotdeauna le combină cu verdeața pentru a fi mai ușor de amestecat.
Sorin Bontea a detaliat că a adăugat o caserolă de ficăței, două de organe, aproximativ 4 pulpe de pui, trei legături de mărar și trei de pătrunjel, menționând că ajustează cantitățile după gust.
De asemenea, a subliniat că îi place să adauge mai multă ceapă, deoarece consideră că acest lucru intensifică gustul.
„Primul lucru pe care îl facem, tocăm ingredientele, pe care le-am fiert înainte – toate organele le-am fiert în apă cu sare. Eu toc prin sita mare și întotdeauna, ca să fie mai ușor de amestecat, combin cu verdeața. Am pus o caserolă de ficăței, două de organe, vreo 4 pulpe de pui, trei legături de mărar, trei de pătrunjel. E și după gust. Mie îmi place să pun ceapă mai multă, mi se pare că e mai gustos.”, a mai explicat celebrul chef.
Ceapa a fost călită în untură de porc
În ceea ce privește cantitatea de ouă, aceasta depinde în funcție de compoziție. Pentru rețeta prezentată mai sus a pus 4 ouă.
Acesta a preferat să condimenteze drobul cu sare, piper și alte condimente speciale pentru a îmbogăți aroma preparatului.
Pentru a intensifica gustul, Sorin Bontea a precizat că a călit ceapa în untură de porc.
Tava este ușor unsă cu ulei, apoi se aranjează prapurul și se toarnă compoziția deasupra. Se acoperă cu cealaltă parte și se unge cu un strop de ulei.
„Întotdeauna gustați mâncarea, este foarte important! Am să-l bag la cuptor 40-50 minute la 180 grade, în tavă cu puțină apă.”, a mai precizat Sorin Bontea.