Pădurea Letea este o arie protejată de interes național, situată în județul Tulcea pe teritoriul administrativ al comunei C.A. Rosetti. Pădurea Letea este cea mai veche rezervație naturală din România.

Cunoscută pentru frumuseţea ei sălbatică,  pădurea se întinde pe aproape 3.000 de hectare de vegetaţie, cu tei, plopi, stejari brumarii şi frasini, şi este înconjurată de un stufăriş des ce o protejează, îngreunând accesul în pădure. O caracteristică a pădurii o constituie abundenţa de plante căţărătoare: viţa salbatică, hameiul, curpenul de pădure şi nu în ultimul rând liana grecească (Periploca graeca), cea care dă pădurii un aspect mediteranean. Totodată, aici au fost identificate peste 2.000 de specii de insecte, vipera de nisip (Vipera ursinii), vulturul codalb (Haliaeetus albicilla) – care cuibăreşte aici, trei specii de şoim, corbul, etc. Pădurea Letea este populată şi de aproximativ 2.500 de cai sălbatici.

Pădurea se află în partea de nord a Deltei Dunarii, lângă satul Letea, la 23 de kilometri nord-vest de oraşul Sulina. De la Tulcea la Sulina se poate ajunge doar pe apă, cu navele clasice de pasageri sau nave rapide. Întrucât Pădurea Letea este zona strict protejată, accesul se face numai cu însoţitor – un agent al Administratiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. În caz contrar, riscaţi o amendă de 3.000 de lei.

Sursa fotoinfo-delta.ro