„Mă aflu, în acest moment, în cel mai sigur loc de pe planetă”, a spus italianul de 81 de ani pentru CNN.

Morandi, fost profesor, a ajuns accidental, în urmă cu 31 de ani, în acest loc situat în largul coastelor Sardiniei, în timp ce încerca să navigheze din Italia până în Polinezia. Atunci s-a decis să-şi petreacă restul vieţii pe această insulă şi devenind noul Robinson Crusoe al Italiei.

Morandi nici măcar nu are casă, ci un soi de colibă improvizată, prevăzută, totuși, cu panouri solare, însă nu are apă curentă. Pentru nevoile zilnice, el strange apa de ploaie.

Desigur, și el este afectat de restricțiile impuse de pandemie, dar este cel puțin ferit de coronavirus. El trebuie să aştepte mai mult timp bărcile de aprovizionare care îi aduc mâncare şi alte produse.

„Mă aflu, în acest moment, în cel mai sigur loc de pe planetă. Insula aceasta mă protejează total de epidemie. Nimeni nu vine aici, nimeni nu acostează, nu am văzut nici măcar o barcă în larg în aceste zile”, a declarat italianul pentru CNN.

„Iernile aici pot fi foarte friguroase, aşa că le petrec închis în casă luni de zile. Nu prea mă vântur pe afară, aşa că îmi fac de lucru prin casă sau pe prispă. Aşa că, ce mare scofală să staţi în casele voastre timp de două săptămâni?”, a spus Morandi apropo de restricțiile pe care conaționalii săi trebuie să le respecte cu sfințenie. „Citesc foarte mult. Şi mă gândesc foarte mult”, a mai adaugă italianul, care a precizat că citeşte între 30 şi 40 de cărţi în timpul unei ierni.

„Cele mai frumoase, periculoase şi pline de aventuri călătorii sunt cele pe care le faci cu ajutorul minţi tale, în timp ce stai în sufragerie. Poate de aceea, statul acasă fără să faci nimic este dificil pentru unii dintre noi”.