Cel mai liniştit loc de pe Pâmânt este o cameră din cadrul laboratoarelor Orfiled din Statele Unite. Această cameră este trecută în Cartea Recordurilor la secţiunea cel mai liniştit loc de pe Pământ.
Camera, care are pereţi dubli din beton şi este izolată cu fibră de sticlă, este construită în aşa fel încât absoarbe 99,99% din zgomote. Persoanele care stau prea mult în această cameră încep să aibă halucinaţii. Un reporter deţine recordul, după ce a reuşit să reziste 45 de minute. Directorul laboratorului îi provoacă pe cei care vor să intre în cameră să stea singuri pe întuneric. “Cu cât este mai linişte, cu atât auzi mai multe lucruri: îţi auzi inima bătând, plămânii respirând, stomacul. Nu rezişti decât dacă stai aşezat pe un scaun, pentru că nu te poţi deplasa, nu ai cum să te orientezi în spaţiu”, spune directorul laboratorului.
Camera este folosită de diferite companii de peste Ocean pentru a vedea cât de zgomotoase sunt produsele lor. Cei de la NASA îşi testează aici astronauţi.  Harley-Davidson a folosit laboratorul pentru a reduce zgomotul motoarelor sale, fără a afecta sunetul caracteristic.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/aa_1Galj3nI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Sursa: News.com.au