Dupa mai bine de o luna in care speculatiile au curs garla privind descoperirea cel mai mare diamant din lume in stare naturala (netaiat/neslefuit), verdictul a cazut ca lama ghilotinei: „diamantul” este un fals ordinar, realizat din plastic.

Un dezvoltator de proiecte imobiliare din Marea Britanie a anuntat politia ca a fost pacalit de doi fosti parteneri de afaceri, dupa ce initial se bucurase ca a pus mana pe cel mai mare diamant din lume, de doua ori mai mare decat celebrul Cullinan. Businessman-ul nu vazuse cu ochii sai diamantul pana acum doua zile, cand a avut un soc.

Omul de afaceri Brett Jolly a fost pacalit de doi parteneri de afaceri sa cumpere teren in Africa de Sud, in provincia Norh-West, in care cei doi i-au spus ca au gasit acest diamant, iar zona este plina de pietre pretioase ce asteapta sa fie scoase la lumina. Jolly nu a divulgat care este pretul pentru terenul (dovedit inutil) cumparat, insa conform contractului urma sa pastreze 10% din pietrele pe care le gaseste.

Piatra, ce se credea a fi un diamant de 7.000 de carate s-a dovedit a fi un banal morman de plastic, bine realizat, iar personalul de la mina de exploatare a adus chiar un sofisticat tester electronic masluit care sa dovedeasca autenticitatea „diamantului”.

Omul de afaceri pacalit a anuntat politia si va depune plangere penala impotriva celor doi, pentru inselaciune.

Sursa: Guardian