Surse, citate de guardian.co.uk, afirmă că Amazon cumpără în prezent patente wireless şi lucrează cu chinezii de la Foxconn pentru a crea un rival pentru iPhone.

Amazon l-a angajat recent pe Matt Gordon, care a lucrat anterior ca director de achiziţii la Intellectual Ventures Management, companie fondată de fostul Chief Technology Officer al Microsoft, Nathan Myhrvold.  Gordon are la Amazon funcţia de general manager pentru achiziţii de patente şi investiţii, conform profilului său de pe Linkedin.

Deşi Amazon şi-a făcut un nume ca magazin online, în prezent compania este recunoscută pentru produse precum cititoarele de cărţi Kindle şi tabletele Kindle Fire. Lansarea unui telefon mobil va contribui la continuarea strategiei de a comercializa produse pe care utilizatorii le pot folosi pentru a viziona filme, pentru a citi cărţi şi pentru a asculta muzică.

Samsung şi Apple au livrat 398,4 milioane de smartphone-uri în primul trimestru al acestui an conform IDC, iar Amazon vrea o felie din această piaţă.