Pentru această nouă capacitate de producţie au fost luate, iniţial, în calcul Bulgaria, Turcia şi România, însă ţara noastră a devenit prima opţiune a Sinovel. Grupul chinez operează, în prezent, în România, două proiecte de capacitate medie.

Potrivit CCIB, o misiune a Departamentului Afaceri Internaţionale al Grupului chinez Sinovel a vizitat recent firma bucureşteană Faur SA, membră a CCIB, cu acest prilej având loc discuţii cu managementul societăţii pentru realizarea unor proiecte în domeniul energetic, în parteneriat cu firma bucureşteană.

"Camera bucureşteană a susţinut, încă din anul 2011, planurile grupului chinez de a se dezvolta în Europa de Est. Pentru operaţionalizarea proiectelor Sinovel au avut loc întrevederi între membrii conducerii Grupului, preşedintele CCIB, Sorin Dimitriu, şi Mihai Andriţoiu, preşedintele Secţiunii Comerţ a Camerei bucureştene, în cadrul cărora au fost evidenţiate avantajele oferite de România în domeniul energiei verzi", se menţionează în comunicatul Camerei.

CCIB a acordat în ultimii ani o atenţie deosebită relaţiei cu China, organizând numeroase misiuni economice şi forumuri de afaceri cu parteneri chinezi, dezvoltând totodată relaţii de colaborare pe piaţa chineză. Printre aceste preocupari se numără vizitele conducerii China National Electric Engineering Corp. – companie implicată în extracţia de cărbune şi producţia de energie electrica – cu managementul Termocentralei Doiceşti şi al Sucursalei Electrocentrale Turceni.

Potrivit datelor furnizate anul trecut de ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Huo Yuzhen, schimburile bilaterale dintre Republica Chineză şi România s-au ridicat la 4,4 miliarde dolari, în 2011, în creştere cu 17% comparativ cu cele din 2010. Importurile Chinei din România au crescut cu 25,5%, iar investiţiile chineze se cifrează la 400 milioane dolari SUA.
Sursa: Agerpres