Viitorul sediu unic Renault Bucharest Connected (RBC) va fi situat pe strada Preciziei nr. 3G, aproape de mijloace de transport (metrou, autobuz), dar şi de celălalte entităţi ale Grupului Renault România : Centrul Tehnic Titu şi uzinele de la Mioveni,  ceea ce va facilita deplasările angajaţilor la şi de la locul de muncă. Clădirea RBC, P+7,  va fi construită pe o suprafaţă de 47.000 m² (40.000 m² prima clădire şi 7.000 m², a doua clădire) şi este încadrată în Clasa A, respectând normele de calitate de top pentru acest tip de construcţie. RBC va avea în dotare showroom pentru vehiculele Groupe Renault, 1.000 de locuri de parcare, un amfiteatru cu capacitate de 350 de locuri destinat evenimentelor interne şi externe, restaurant, cabinet medical, infrastructură informatică.  

Termenul de realizare a proiectului este 2019, ţinând cont în derularea acestuia de etapele standard de execuţie, ca în cazul oricărui proiect de acest gen. Este pentru prima oară de la venirea Groupe Renault în România când compania reuneşte toate activităţile situate la Bucureşti (design, inginerie, servicii de business, comerţ şi alte funcţii suport) într-un singur spaţiu. 

RBC va fi dezvoltat de către Elgan Offices SRL, o companie deţinută în mod egal de Globalworth şi Elgan Group (reprezentată de Simon Roth). 

Investiţie de aproximativ 50 milioane euro

“Relocarea sediului Groupe Renault România este cea mai mare tranzacție de leasing de pe piața de clădiri de birouri din România și prima investiție pe care Globalworth o face în vestul Bucureștiului. Sunt încântat că am reușit să realizăm această tranzacție. Din mai multe motive. În primul rând, consolidează poziția noastră de lider pe piața clădirilor de birouri din România. Apoi, Groupe Renault va deveni cel mai mare chiriaș al nostru și este o onoare pentru noi să putem găzdui cea mai mare și influentă corporație din România”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO/Chief Invsmt Officer at Globalworth Real Estate Investments.

Întrebat de valoarea investiţiei şi dacă depăşeşte 50 milioane euro, Raptis a spus că este în jurul acestei sume. Renault va fi chiriaş timp de 11 ani. “Credem că vor continua să folosească clădirea şi la finalul celor 11 ani. Clădirea va fi gata în primul trimestrul din 2019”, a adăugat Raptis.  

 

„Renault Bucharest Connected este mai mult decât un proiect imobiliar, este un proiect de management care contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale angajaților noştri şi la eficienţa noastră. Totodată, acesta răspunde aşteptărilor colegilor noştri.  La Mioveni avem două uzine şi un hub logistic, modernizate din punct de vedere industrial, la Titu dispunem de un centru tehnic pentru testări de autovehicule, inaugurat în 2010. Pentru activităţile de la Bucureşti, vom avea Renault Bucharest Connected: 3000 de posturi de lucru la Bucureşti, într-un sediu unic. Echipele noastre, repartizate în prezent în diferite amplasamente din oraș vor continua să lucreze şi mai bine împreună. Pentru lucrul în echipă colegii noştri vor beneficia  de spaţii colaborative prietenoase, în birouri construite şi amenajate la standarde moderne, de acces la formare şi documentare în săli care beneficiază de tehnologii specifice, precum și de un showroom cu vehiculele Grupului Renault. Toate acestea vor contribui la performanţa globală a activităţilor companiei. Acest demers este înscris în strategia Grupului”, a declarat Yves Caracatzanis, CEO al Dacia şi Grup Renault România.

În 2016 Groupe Renault România a depășit 5 miliarde de euro cifră de afaceri. Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault. Cei 16.700 de angajaţi ai Groupe Renault România inovează în ceea ce priveşte produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor. 

Globalworth, controlată de Ioannis Papalekas, este o companie de investiții imobiliare care activează în Europa Centrală și de Sud-Est, axată cu precădere pe piața din România. Compania este gestionată de aproximativ 70 de profesioniști, iar portofoliul acesteia cuprinde investiții imobiliare de înaltă calitate situate în România, cu o valoare estimată la 983.3 de milioane de euro la 31 Martie 2017.