Compania cu capital olandez CTP, care a ajuns în 2015 cel mai mare proprietar de spaţii industrial-logistice din România, a anunţat achiziţia a două parcuri logistice în oraşele Ineu şi Salonte de la compania slovacă IPEC Group pentru un preţ de 18 mil. euro.
Cele două proprietăţi totalizează 119.000 mp de teren şi 37.000 mp suprafață închiriabilă.
Depozitul din Ineu, judeţul Arad, are o suprafaţă de 23.000 mp şi este amplasat pe un teren de 56.000 mp. Hala este închiriată complet companiei Delphi Packard, care are în Ineu o fabrică de componente auto. Parcul din Salonta, judeţul Bihor, are o suprafaţă de 14.000 mp şi este amplasat pe un teren de 63.000 mp, care mai permite dezvoltarea unei suprafeţe de 30.000 mp. Cele două depozite din parc sunt ocupate în proporţie de 97% de producătorul francez de componente auto Inteva. Salonta este situată în extremitatea vestică a țării, în județul Bihor, la 14 km de granița cu Ungaria.
CITITI SI Expansiunea comerţului electronic dublează depozitele din România
„Achiziția parcurilor logistice din Ineu și Salonta face parte din strategia noastră de dezvoltare națională a afacerii și de acoperire a tuturor zonelor strategice din România. Un alt criteriu pentru care am ales aceste proprietăți a fost existența unor contracte de închiriere pe termen lung cu două companii importante: Delphi Packard și Inteva. Ne-am propus să fim prezenți în toate regiunile din țară unde infrastructura este suficient de bine dezvoltată pentru clienții noștri și pentru afacerile lor”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.
În afară de achizițiile din Ineu și Salonta, planurile de dezvoltare ale CTP în vestul țării includ mai multe orașe: Timișoara, Cluj-Napoca, Turda și Deva.
„Vom continua extinderea în vestul țării, datorită faptului că această zonă înregistrează unul dintre cele mai ridicate niveluri ale cererii de închiriere pentru spații industriale și logistice din România. Printre avantajele pe care le are această regiune se numără: apropierea de granița vestică, lucrările de îmbunătățire a infrastructurii care s-au făcut în ultimii ani, precum și creșterea numărului de companii proaspăt intrate pe piața zonală, din domenii ca electronică, IT, componente auto și FMCG și care caută spații de depozitare”, a adăugat Ana Dumitrache.
Dezvoltatorul are în construcţie depozite de 400.000 mp, care se adaugă celor 615.000 mp existenţi.