Datele reflectă un declin de 5% faţă de estimarea din 2014, care era de 4,1 trilioane de dolari, dar acest lucru se datorează faptului că transferul de bogăţie masiv la nivel mondial a început deja. Cea mai mare preocupare a bogaţilor lumii au fost "problemele de succesiune şi de moștenire" – 67%, relevă un studiu recent al consultanţilor imobiliari la nivel mondial Knight Frank.
Suma de 3,9 trilioane de dolari este de aşteptat să fie egală cu 13% din totalul activelor deţinute de persoane cu avere uriaşă, o sumă suficient de mare pentru a cumpăra pur şi simplu cele mai mari 10 companii din lume: Apple, Alphabet, Microsoft, ExxonMobil, Berkshire Hathaway, Amazon, Facebook FB, Johnson & Johnson, General Electric GE şi China Mobile.
Privind în perspectivă până în 2020, raportul Wealth-X/NFP vede averile superbogaţilor lumii crescând cu 54%, până la 46 de trilioane de dolari. Aproximativ 64% dintre cei avuţi au realizat această performanţă, iar 19% au moștenit o anumită avere înainte de a crea în mod semnificativ mai mult ei înșiși.
Anul trecut, cei mai bogaţi indivizi – definiţi ca fiind cei cu active de 30 milioane de dolari sau mai mult – cu o vârstă de 80 de ani sau mai mult au fost, în medie, de şapte ori mai înstăriți decât cei sub 30 de ani.
"Estimăm că, în total, există peste 14.000 de persoane superbogate, care vor transfera active în următorii 10 ani", susţine raportul. Acest număr este mai mare decât totalul populației bogate din China – 12050 sau Marea Britanie – 10.650.