Orice curățenie în bucătărie implică, de obicei, ștergerea blaturilor, spălarea vaselor, curățarea urmelor de grăsime de pe aparatele casnice și organizarea recipientelor pentru depozitarea alimentelor.
Dar, adesea, multe gospodine uită să curețe tocătorul de resturi alimentare, aflat sub chiuvetă, care emană mirosuri neplăcute. Acest dispozitiv, care există în multe bucătării, poate toca inclusiv cojile și cotoarele fructelor și legumelor curățate, resturile de carne și alte resturi de alimente.
Tocătorul de resturi menajere este un dispozitiv foarte util în bucătărie, dar, dacă nu este curățat frecvent, vom umple bucătăria de mirosuri neplăcute.
Potrivit acestui site, deși pe piață există numeroase soluții de curățare, nu veți avea nevoie de ele pentru a elimina mirosurile din acest mic dispozitiv montat sub chiuvetă. Cea mai eficientă și recomandată soluție de curățare este un amestec de bicarbonat de sodiu, oțet și apă, urmat de gheață și un strop de sare.
Iată cum se curăță acest dispozitiv și ce aveți nevoie pentru a face această operațiune necesară.
- Mănuși de cauciuc
- Bicarbonat de sodiu
- Lămâie
- Oțet alb distilat
- Apă fierbinte
- Cuburi de gheaţă
- Sare
Pasul 1: Goliți scurgerea
În primul rând, verificați dacă există bucăți mai mari de alimente care ar putea bloca dispozitivul. După cum se știe, pentru a putea funcționa, tocătorul de resturi alimentare are nevoie de alimentarea cu apă și de curent electric. Opriți alimentarea sa la curent, pentru a preveni pornirea accidentală a lamelor în timp ce-l curățați. Apoi, verificați cu o lanternă canalul de scurgere pentru a vedea dacă există bucăți mari de mâncare rămase aici. Dacă le zăriți, puneți-vă mănușile de cauciuc și, cu mare grijă la lame, încercați să le scoateți.
Pasul 2: Curățarea
Odată ce ați eliminat bucățile mari de alimente, puteți să-l curățați. Presărați o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu direct în scurgerea chiuvetei pentru a acoperi reziduurile. Pentru un miros plăcut, puteți să stoarceți zeama unei lămâi. Apoi, turnați oțet peste bicarbonatul de sodiu. Lăsați amestecul să acționeze aproximativ 10 minute, apoi clătiți cu apă fierbinte.
Pasul 3: Curățați lamele
Pentru a curăța orice acumulare rămasă pe lamele dispozitivului, reporniți curentul, apoi turnați două căni de cuburi de gheață (evitați cuburile supradimensionate) în scurgere. Adăugați o cană de sare, dați drumul la apa rece și porniți recipientul. Lăsați-l să meargă până când toată gheața a fost măcinată. Sarea și gheața lucrează împreună pentru a acționa ca un scrub eficient, fără a deteriora lamele. Puteți pune câteva coji de citrice, cum ar fi coaja de lămâie sau de portocală.
Pasul 4: Folosiți-l cât mai înțelept
Pentru a evita blocarea tocătorului și mirosurile urâte, urmați aceste sfaturi ale experților:
- Nu aruncați niciodată mai mult de o ceașcă de resturi alimentare simultan pentru a nu bloca tocătorul.
- Curățați în profunzime dispozitivul, măcar o dată pe lună.
- Nu aruncați în tocător alimente precum țelină, coji de morcov sau cojile de porumb, deoarece pot duce la înfundarea acestuia