Cel mai periculos aliment! Toți românii îl consumă zilnic: Ne roade corpul precum rugina, precum o molie

produse alimentare magazin cos de cumparaturi

SURSA FOTO: Dreamstime

Un aliment extrem de periculos este consumat zilnic de milioane de români. Nu toată lumea știe ce efecte nocive poate avea acesta asupra organismului. Cunoscutul medic, Mihaela Bilic, a explicat, însă, pe larg, la ce risc ne expunem dacă nu vom elimina de pe listă acest produs.

Atenție mare la un aliment pe care îl consumăm zilnic, mulți dintre noi în cantități nepermise. Acesta este la fel de periculos pentru organism precum alcoolul sau tutunul şi ne „roade” precum o molie.

Este vorba despre zahăr. Așa cum Mihaela Bilic a avertizat în urmă cu ceva vreme, alimentul este consumat de plăcere, însă efectele pe care le lasă în corpul nostru de-a lungul timpului sunt asemănătoare consumului de alcool.

Pentru a fi mai convingătoare, medicul nutriționist a spus să se observe atent semnele bolnavilor de diabet, o boală „parşivă” care este dată şi de consumul mare de zahăr.

Zahărul, la fel de periculos ca alcoolul și tutunul

„Oare cât o să ne mai ia…

…până vom pune zahărul lângă alcool, tutun și droguri ușoare? Până când vom realiza că nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv și iubește gustul dulce. Când consumăm zahăr se sintetizează substanțe cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii. Acesta e motivul pentru care unui bebeluș i se da să sugă miere când este circumcis, că să suporte ușor operația. Și pe EEG se confirmă efectul zahărului, imaginea cerebrală se colorează/luminează exact că atunci când consumăm cocaină. Pentru nicotină și alcool a fost nevoie de ani lungi să recunoaștem că nu sunt nutrienți, că nu ne hrănesc corpul, ci doar ne tulbură mintea. Cu zahărul va fi mai greu și mai lung:(

Însă cu puțin obiectivism putem vedea ce rele face zahărul, observând bolnavii de diabet. Această afecțiune parșivă și necruțătoare afectează tăcut tot organismul, după ani de zile de evoluție nu rămâne niciun organ sau sistem sănătos: pierdem vederea, sensibilitatea nervoasă, rinichii, ficatul, pancreasul, circulația sangvină, funcționarea cerebrală, dinții, picioarele… într-un cuvânt ne descompunem. Și cauza este un nivel crescut al glicemiei, adică al zahărului din sânge”, a scris în urmă cu ceva vreme, Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Zahărul îmbătrânește și îmbolnăvește și ne roade ca rugina

Ea a explicat că dincolo de siluetă, zahărul îmbătrânește și îmbolnăvește, accelerează reacțiile oxidative din organism, ne roade precum rugină, precum o molie.

„Ce folos că nu doare…ce periculos că ne place! Iar când realizăm, e prea târziu.

Poate că e un rău necesar, poate că e imposibil să-l eliminăm din alimentație, dar merită să-l reducem drastic! Consumați-l rar și cu moderație, în produse de calitate și care va plac mult. Și sub nicio formă nu-l beți, nu-l consumați în formă lichidă. O bucățica de ciocolată sau de prăjitură dau satisfacție maximă, însă un pahar de suc de orice fel e băut că pe apă. Și irosim dintr-un foc 6 lingurițe de zahăr, doză recomandată pentru o zi întreagă. Nu există un zahăr mai sănătos că altul, însă există produse mai satisfăcătoare decât altele. Iar sucul dă satisfacție zero! Dacă tot mâncați zahăr, măcar mestecați-l, nu-l beți”, a scris medicul Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.