Mihaela Bilic dezvăluie care e cel mai puternic energizant natural. Putem bea până la 5 ceşti/zi

Mihaela Bilic a subliniat importanța celui mai puternic energizant natural: cafeaua. Apreciată pentru multiplele sale beneficii asupra organismului, aceasta poate fi consumată de până la trei ori pe zi și este preferată de mulți.

Potrivit celebrei nutriționiste, cafeaua nu este doar o sursă de energie, ci aduce și numeroase beneficii sănătății. De multe ori consumată dimineața pentru a obține o doză de energie, cafeaua este apreciată și pentru gustul său delicios și versatilitatea în preparare.

Mihaela Bilic a evidențiat cafeaua drept „cel mai puternic tonic și energizant natural legal”. Oamenii care o consumă se pot bucura de un impuls de energie, fiind ideală pentru cei care se confruntă cu oboseală sau cu o zi aglomerată.

Pe lângă beneficiile imediate, cafeaua contribuie și la prevenirea unor afecțiuni grave, având proprietăți antioxidante, digestive, cognitive și metabolice. Aceasta poate fi integrată în rutina zilnică cu ușurință.

Pentru a obține beneficii optime, se recomandă consumul între 3 și cel mult 5 cești pe zi, conform indicațiilor medicului nutriționist. Totuși, este important de menționat că fiecare persoană poate avea o sensibilitate diferită la cafea.

„Când zic cafeaua ne face mai deștepți, nu sunt vorbe goale, conexiunile dintre neuroni sunt mai rapide”, a mai precizat Mihaela Bilic, în cadrul podcastului „Cafea cu visuri”, realizat de Oana Andoni.

Cum calculăm cât de multă cafea ar trebui să bem, în funcţie de greutate?

Nu este pentru prima oară când medicul nutriţionist a vorbit despre efectele benefice ale cafelei.

Cu ceva timp în urmă, Mihaela Bilic dezvăluia o metodă simplă de calcul pentru a determina câtă cofeină este sigur să consumi zilnic. În acest sens, trebuie luată în considerare greutatea ta corporală.

Greutatea ta în kilograme trebuie înmulțită cu 6 pentru a obține doza maximă admisă de cofeină pe zi. De exemplu, o persoană care cântărește 50 de kilograme ar avea o doză maximă de 300 mg de cofeină pe zi.

„Formulă de calcul: greutatea X 6 = doza maximă admisă, ceea ce înseamnă 300mg cofeină/zi pentru o persoană de 50 kg. O să fiți surprinși, avem doar beneficii dacă consumăm zilnic 2-3 cești de cafea”, explica Mihaela Bilic.

Printre beneficiile cafelei, putem enumera:

Îmbunătățirea funcțiilor cognitive – Cofeina din cafea, un stimulent binecunoscut, poate să sporească atenția, concentrarea și memoria;

Protecția împotriva bolilor – Consumul moderat de cafea a fost asociat cu scăderea riscului de afecțiuni cronice precum diabetul de tip 2, Parkinson și anumite tipuri de cancer;

Accelerarea metabolismului – Cofeina poate stimula metabolismul și contribui la arderea grăsimilor, fiind un aliat important în combaterea obezității.