Durerile de cap sunt extrem de neplăcute, iar în multe cazuri este dificil să înțelegem care este cauza acestora. De cele mai multe ori poate fi vorba despre oboseala acumulată, sau de stres, însă în spatele acestora se pot ascunde și boli grave.
Pentru a scăpa de durerea de cap există numeroase metode care pot fi aplicate, pe lângă medicamentele analgezice. Se recomandă masarea tâmplelor, cu ulei de mentă, sau cu ulei de lavandă, acest lucru contribuind la eliminarea tensiunii care a cauzat cefaleea.
Totodată, plimbările în parc sunt și ele benefice, la fel ca și un somn bun, care poate dura chiar și 20 de minute. Acest timp este suficient pentru a scăpa de durerea de cap. O baie relaxantă este de asemenea o alegere bună.
Un remediu natural care poate trata durerea de cap este pasta de ghimbir. Aceasta se aplică pe locul dureros, însă înainte trebuie aplicată cremă de gălbenele, în condițiile în care ghimbirul irită țesuturile.
Remedii naturale care tratează durerea de cap
O altă soluție este pulberea de lavandă. Aceasta se administrează sub limbă, în fiecare zi. Și uleiul de lavandă este de asemenea eficient și poate fi folosit pentru masarea tâmplelor. Inhalarea de oțet de mere ameliorează și ea durerile de cap, atunci când este făcută corectă.
Este nevoie de un bol cu trei căni de apă fierbinte și un sfert de cană de oțet de mere. Se inhalează aburii degajați timp de cel mult 10 minute și apoi se bea un pahar cu apă rece.
Există și o serie de alimente care pot ameliora durerile de cap. Printre acestea se numără frunzele și legumele verzi. Totodată din meniul antidureri de cap nu ar trebui să lipsească peștele gras, fructele, semințele care conțîn acizi grași, cerealele integrale și ardeiul iute.
Ceaiul de mușețel este o altă opțiune care poate ajuta în tratarea durerilor de cap. Mușețelul are roprietăți analgezice și acționează asupra zonei în care s-a creat tensiune, cauza durerii de cap. Pentru a prepara un ceai perfect este nevoie de șase linguri de flori uscate de mușețel. Acestea se lasă la infuzat într-o jumătate de litru de apă. Se recomandă consumul a maximum trei căni pe zi de ceai de mușețel.