K3V2 este  un procesor quad-core cu 4 ARM CortexTM A9 cores, super GPU 16-core şi memorie a sistemului de 64 biţi.

Potrivit valorilor rezultate după teste, K3V2 este cel mai rapid procesor, atât în ce priveşte CPU-ul, cât şi GPU-ul. Cel mai nou telefon Huawei, Ascend D quad, este primul smartphone care are procesorul HiSilicon K3V2 AP încorporat.

“ Consumatorii petrec din ce în ce mai mult timp utilizând dispozitive mobile şi tot mai des doresc să transfere experienţa de pe PC pe dispozitivele mobile”, a declarat Jerry Su, architectul şef  şi Senior Director la departamentul Procesoare mobile   al Silicon Technologies.

K3V2 se axează pe atingerea celei mai bune experienţe a utilizatorului în folosirea aplicaţiilor, navigarea pe web, jocuri, video, sunet, precum şi durată de viaţă a bateriei.

“ Am proiectat un procesor cu CPU 4-core şi GPU 16-core pentru performanţe ridicate şi consum de  energie extrem de scăzut. Pentru a mări durata de viaţă a bateriei, am integrat în K3V2 un mecanism A.I.P.S (Artificial Intelligence Power Scaling), prin care hardware-ul gestionează automat numărul de core-uri cu care funcţionează atât statusul CPU cât şi GPU. Credem că K3V2 va fi cea mai bună alegere pentru dispozitive mobile de performanţă înaltă. Puteţi vedea acest lucru la Huawei Ascend D quad” a adăugat Su.