Cel mai rău obicei posibil pentru sănătatea inimii. Medicii cardiologi au dezvăluit secretul

boli inima

SURSA FOTO: Dreamstime

Modul în care ne începem dimineața poate avea efecte majore asupra sănătății pe tot parcursul zilei, dar și în timp. De la alegerea unui mic dejun sănătos, care ne poate hrăni și ne poate ajuta să pierdem în greutate, până la exerciții fizice menite să ne țină în formă, există și alte moduri de a face rutina de dimineață mai sănătoasă.

Cel mai rău obicei posibil pentru sănătatea inimii. Medicii cardiologi au dezvăluit secretul

De asemenea, este la fel de important să renunțăm la anumite obiceiuri, dacă ne dorim să avem o minte sănătoasă într-un corp sănătos. Site-ul Shefinds arată care sunt cele mai mari greșeli pe care le facem dimineața. Cardiologii spun că ar trebui să le evităm dacă ne dorim o inimă sănătoasă.

Medicul cardiolog NickWest spune că greșeli precum excesul de zahăr din cafea și lipsa somnului, dar și un somn îndelungat pot afecta sănătatea cardiovasculară.

1. Prea mult zahăr în cafea

Deși majoritatea oamenilor începe dimineața cu o ceașcă de cafea, există câteva lucruri de care ar trebui să țină cont. În primul rând, este important să fie atenți la ingredientele din cana de cafea: zahărul sau alți îndulcitori pot fi dăunători inimii.

„Se știe că excesul de zahăr din alimentație crește riscul apariției unor boli cardiovasculare, inclusiv boli coronariene (angină și atac de cord) și boli cerebrovasculare (accident vascular cerebral); deși îndulcitorii artificiali au fost dezvoltați ca o alternativă mai sănătoasă, cu mai puține calorii, par să aibă un efect semnificativ asupra sănătății”, avertizează dr. West. Este important să mențineți aportul general de zahăr la un nivel redus, ceea ce înseamnă și să reduceți consumul produselor de patiserie dulci, cerealelor și al altor alte alimente bogate în zahăr.

2. Somn prea mult sau prea puțin

Nu doar dieta poate juca un rol în riscul apariției unor boli cardiovasculare. Durata somnului este, de asemenea, esențială pentru sănătatea cardiovasculară. Asta înseamnă că lipsa somnului în fiecare noapte, dar și dormitul prea mult ar putea avea un impact asupra sănătății. Lipsa somnului poate duce la inflamație și modificări hormonale și hemodinamice, despre care medicul spune că „pot duce la dezvoltarea obezității, diabet zaharat de tip 2 și hipertensiune arterială, toate acestea crescând riscul de accident vascular cerebral, atac de cord.”  Acest lucru arată că atingerea acelui punct de 6-9 ore de somn este crucială pentru sănătatea generală.

Există și alte obiceiuri nocive care pot avea un impact asupra sănătății inimii. „Alte comportamente care sunt dăunătoare sănătății cardiovasculare includ stilul de viață sedentar și o dietă proastă, cu conținut ridicat de grăsimi saturate și aport ridicat de sodiu”, spune medicul, adăugând că excesul de greutate poate duce la numeroase probleme de sănătate asociate, crescând riscul de boli cardiovasculare. De aceea, este important să fie ținut sub control nivelul colesterolului LDL.