Nutriționștii ne sfătuiesc să mâncăm des măsline kalamata deoarece sunt cele mai sănătoase măsline grecești. Potrivit nutriționiștilor, măslinele kalamata sunt pline de probiotice, antioxidanți și fibre, necesare pentru zilele de post.

Din fericire, acest sortiment de măsline grecești se găsește în aproape orice magazin alimentar. Măslinele Kalamata au forma migdalată și culoarea vișinie.

Sursă: Dreamstime

Mănâncă des măsline kalamata! Sunt ideale pentru sănătatea sistemului osos

Alimentul respectiv îmbunătăţește vederea şi sistemului osos. De asemenea, persoanele care mănâncă des măsline kalamata prezintă un risc scăzut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare.

În plus, polifenolii din măslinele kalamata reduc nivelul colesterolului rău din sânge, prevenind hipertensiunea şi alte afecţiuni medicale asemănătoare.

Măslinele Kalamata: hrană pentru creierul tău

De altfel, măslinele kalamata sunt ideale pentru sănătatea creierului tău. Dacă nu vrei să postești, te sfătuim să mănânci totuși acest produs alimentar întrucât antioxidanții săi protejează creierul uman de degradarea celulară.

Totodată, doamnele și domnișoarele trebuie să știe că măslinele kalamata ne protejează pielea de efectul nociv al razelor ultraviolete.

Acum că știi ce produs alimentar poți mânca de post, ar trebui să știi și ce alimente trebuie neapărat să eviți când postești! Recent, InfoCons ne-a oferit noi informații despre numărul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, sare și proveninența ingredientului principal dintr-un produs de post celebru.

Nu consuma niciodată aceste produs alimentar în Postul Paștelui! Are 13 E-uri și este foarte periculos

InfoCons a realizat un studiu pe produsele tip pastă vegetală, ce se regăsesc pe piața din România. Cele 39 de produse ce au făcut obiectul studiului provin de la următorii producători și distribuitori. Informațiile care au reieșit în urma studiului pe produsele tip pasta vegetală, pot fi regăsite în cele ce urmează:

Din punctul de vedere al procentajului de legume din compoziția pateului de post (pastă vegetală):

Broccoli 33% din compoziție
Boabe de soia 32 % din compoziție
Boabe de soia 32 % și ciuperci 3.1% din compoziție
Boabe de soia 32 % și măsline 2.1% din compoziție
Semințe de floarea soarelui 10% din compoziție
Măsline într-o proporție cuprinsă între 7 și 9% din compoziție
Ciuperci într-o proporție cuprinsă între 5 și 8% din compoziție
Ardei într-o proporție cuprinsă între 2 și 7% din compoziție
Semințe de in 2.5% din compoziție
Ceapă verde 2% din compoziție

Pateul vegetal, plin de aditivi alimentari

Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de post (pastă vegetală): 61.54% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari), iar numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 13:

Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regasiți frecvent în pateul de post (pastă vegetală) situația se prezintă astfel:

58.97% dintre produsele studiate au avut în componență caragenanul (E407);
43.59% dintre produsele studiate au avut în componență monoglutamatul de sodiu (E621);
30.77% dintre produsele studiate au avut în componență acid citric (E330);
30.77% dintre produsele studiate au avut în componență eritorbat de sodiu (E316).

Valorea energetică din pateul de post

Valoarea energetică este cuprinsa între 184 kcal și 319 kcal.

Cantitatea de grăsimi din pateul de post: variază între 16g și 28.9g.

Cantitatea acizilor grasi saturați din pateul de post: este cuprinsă între 1.7g și 3.3g.

Cantitatea de glucide din pateul de post: se situează între 3.08g si 9.9g.

Procentajul produselor tip pate de post: 46.15% din produsele analizate nu conțin fibre.

Cantitatea proteinelor din pateul de post: 92.31% din produse au mai puțin de 5 grame de proteine/100g.

Cantitatea de proteină se situează între 1.8g și 12g pentru produsele studiate.