Cel mai sănătos parizer de pe piața din România
Cel mai sănătos parizer. Dragoș Pătraru a dezvăluit care este parizerul ce se diferențiază de celelalte prin compoziția sa naturală și procesul de fabricare.
Ei bine, este vorba despre Parizerul de Pui Secuiesc de la Szeley. Compania se distinge pe piața din România prin produsele făcute din carne de calitate, iar parizerul nu face excepții. Acesta prezintă o alternativă sănătoasă la celelalte din comerț, deoarece conține carne de pui atent selecționată și procesată în mod tradițional, fără aditivi sau conservanți artificiali.
Iată care sunt ingredientele:
- carne de pui de calitate superioară;
- condimente naturale, care dau un gust autentic;
- nu conține aditivi sau conservanți chimici;
- nu conține coloranți artificiali sau emulsificatori.
Parizerul Secuiesc de la Szeley este făcut după o rețetă tradițională din regiunea Secuiei, unde procesul de preparare a cărnii a fost rafinat de-a lungul timpului. De aceea, se face remarcat prin textura sa fină și gustul plăcut, notează csid.ro.
De ce este considerat sănătos
Parizerul este deseori criticat din cauza conținutului ridicat de grăsimi nesănătoase, sare și conservanți, care cresc riscul de boli cardiovasculare, hipertensiune și obezitate.
Însă parizerul menționat de Dragoș Pătraru este mult mai echilibrat din punct de vedere nutrițional, conținând mai puține grăsimi nesănătoase și sare. Mai mult, nu conține aditivi și substanțe chimice, ceea ce îl face mai ușor de digerat și mai prietenos cu organismul.
Cum s-au schimbat metodele de conservare a mezelurilor
Pentru români, mezelurile, în special salamul, rămân o opțiune alimentară preferată datorită gustului plăcut și ușurinței în consum. Totuși, Sorin Minea, președintele Romalimenta, a atras recent atenția că metodele moderne de conservare și utilizarea aditivilor au adus schimbări semnificative în compoziția acestor produse.
Minea a rememorat începuturile mezelurilor moderne în România, în anii 1995-1996, o perioadă în care au fost introduși pentru prima dată aditivii, precum monoglutamatul de sodiu și aromele artificiale, de către o companie străină.
„Nu o să vindeți niciodată, e dulceag, e scârbos. Eu sunt obișnuit cu produsele sărate, românești”, i-a spus atunci producătorului, convins că preferințele românilor pentru gusturile sărate tradiționale vor prevala.
Totuși, producătorul a prevăzut cu exactitate că, în decurs de un deceniu, tendințele pieței aveau să se schimbe. Mai multe puteți citi aici.