Cei care au încercat, spun că, în mod surprinzător, cartofii dulci pot schimba gustul și textura negresei, una din cele mai populare prăjituri.

Piureul de cartofi dulci conține zahăr natural și amidon, care pot înlocui zahărul și făina

Pulpa bogată, densă și ultra umedă a piureului de cartofi dulci conține zahăr natural și amidon, care pot înlocui zahărul și o parte din cantitatea de făină dintr-o rețetă standard de brownie.

Deoarece brownies-urile sunt mult mai dense decât prăjiturile normale, piureul de cartofi dulci poate înlocui chiar și ouăle.

Fără puterea de dospire a ouălor, brownies-urile de cartofi dulci vor înlocui acest liant, rezultând o textură deosebit de densă, care se topește în gură. În plus, cartofii dulci au o aromă specială, care va completa notele de ciocolată din pudra de cacao.

Piureul de cartofi dulci cuprinde ⅔ din zahărul total dintr-o rețetă de brownie

Cartofii dulci pot înlocui zahărul, dar s-ar putea să doriți totuși să includeți o altă formă de îndulcitor, alegând o alternativă la zahăr, cum ar fi siropul de arțar, curmalele sau piureul de banane.

Ca regulă generală, piureul de cartofi dulci cuprinde ⅔ din zahărul total dintr-o rețetă de brownie, lăsând ⅓ de cană de îndulcitor adăugat.

Puteți coace, găti la abur sau puteți fierbe un cartof dulce, extrăgând pulpa și pasând-o într-un castron, pentru a se amesteca cu ingredientele umede și apoi cu ingredientele uscate. În funcție de ingredientele folosite, brownies-urile cu piure de cartofi dulci sunt adesea mai delicioase, scrie Tastingtable.

Cu ce puteți înlocui untul și făina

În funcție de câte restricții alimentare vreți să respectați, puteți alege ingrediente diferite când coaceți brownies cu cartofi dulci. Multe rețete vegane schimbă untul cu untul de migdale, arahide sau caju.

Dacă nu vreți să folosiți lactate, nucile sunt o combinație delicioasă de arome pentru a spori notele suave ale ciocolatei; luați în considerare popularitatea alunelor de pădure și a cremei de ciocolată Nutella sau a untului de arahide și a ciocolatei cu unt de arahide.

Această rețetă de brownies de cartofi dulci, fără gluten, propusă de Tasting Table face un pas mai departe, schimbând untul cu unt de migdale, făina de grâu cu făină de migdale și alune măcinate, acoperind brownies-urile cu alune prăjite.

Dacă aveți alergii la nuci, untul de semințe de floarea-soarelui și tahini vor oferi o aromă de nucă. Făina fără gluten și fără nuci care se potrivește bine cu rețetele de brownie cu cartofi dulci include făina de ovăz și făina integrală de grîu spelta.

Alte rețete exclud făina în favoarea unui amestec simplu de piure de cartofi dulci, unt de nuci, pudră de cacao și chipsuri de ciocolată.

Piureul de cartofi dulci poate fi o bază delicioasă pentru glazura de ciocolată, care se întinde peste brownies de cartofi dulci. În absența piureului de cartofi dulci,  puteți folosi piureul de dovleac .