Tokyo este, pentru străini, cel mai scump oraş din lume – arată ratingul celor mai scumpe oraşe ale lumii pentru străini, întocmit de grupul de consulting Mercer Human Resource.

 El a devansat capitala Angolei, Luanda, liderul ratingului alcătuit anul trecut. Pe poziţia a treia, anul acesta figurează oraşul nipon Osaka, urmat de Moscova – pe poziţia a patra.

 Lista celor mai scumpe cinci oraşe ale lumii este închisă de Geneva. Experţii sunt de părere că ieftinirea sejurului în multe din oraşele europene s-a produs din cauza crizei economice în zona euro.

Parisul a ajuns pe poziţia 37, pierzând zece poziţii faţă de ratingul alcătuit anul trecut. Roma a pierdut opt poziţii, ajungând pe locul 42. Atena a coborât de pe locul 42 pe locul 77, Londra – de pe 18 pe 25. Capitala României s-a clasat pe locul 176.

Atât anul trecut, cât şi anul acesta, cel mai ieftin oraş pentru străini este considerat oraşul pakistanez Karaci. La alcătuirea listei, s-au avut în vedere preţurile a mai mult de 200 de mărfuri şi servicii din 214 de oraşe ale lumii.