Pe rețelele de socializare există zeci de variante și de rețete pentru a prăji ouă și a le duce la un alt nivel prin adăugarea unor ingrediente. Christopher Kimball vine cu o astfel de idee: prăjirea ouălor într-o tigaie cu pesmet crocant, potrivit Parade.com. Pare secretul îmbunătățirii prăjirii ouălor, mai ales pentru un brunch de weekend sau o cină rapidă și ușoară.

Această rețetă de ouă prăjite poate fi și mai savuroasă dacă adăugați cimbru sau ceapă verde de primăvară.

Cum poți face ouă prăjite cu pesmet

După cum explică Kimball în videoclip, această metodă a fost inspirată de Judy Rodgers, regretatul bucătar din San Francisco,  adept al gătitului cât mai simplu.

Începeți prin a arunca într-o tigaie antiaderentă o cantitate egală de pesmet panko, parmezan ras și piper de Alep, care este mai blând decât fulgii de ardei roșu. Se adaugă apoi un strop de oțet pentru aciditate, frunze proaspete de cimbru și semințe de susan.

Apoi, prăjiți amestecul în puțin unt, până când pesmetul devine crocant și auriu. Faceți patru găuri în pesmet, adăugați puțin unt în fiecare, apoi turnați cu grijă câte un ou.

Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați ouăle să se prăjească. Acoperirea tigăii ajută la menținerea căldurii, astfel încât aburul să poată găti ușor ouăle. Kimball a lăsat ouăle pe foc timp de 5 minute, pentru albușuri tari și gălbenușuri curgătoare. Dacă vă plac gălbenușurile mai tari, prăjiți ouăle încă un minut sau două.

Cum se servesc ouăle prăjite cu pesmet

Mâncați aceste ouă prăjite cu slănină sau cu o simplă felie de pâine prăjită. Pentru brunch, înlocuiți oul poșat cu un ou prăjit cu pesmet. De asemenea, puteți așeza ouăle pe salată verde sau deasupra unui bol de orez.

Reacțiile celor care au făcut această rețetă

”Folosesc vechiul pesmet pentru a face această rețetă tot timpul – este atât de delicios! Nici măcar nu condimentez pesmetul și tot este delicios”, a spus un comentator.

”Arată grozav! Am încercat să le mănânc cu orez și au fost minunate”, a adăugat un altul. „Adăugați-le în paste și este delicios!” a intervenit altcineva.