Pe chiuveta din baie, pe cabina de duș și pe vasul de toaletă se acumulează cele mai multe bacterii. Prin urmare, trebuie curățate zilnic. De asemenea, pe cabina de duș își fac loc rapid calcarul și mucegaiul, care sunt greu de îndepărtat.
Potrivit Hunker, această metodă economisește timp și vă ajută să curățați dușul în mod regulat.
Iată care sunt produsele pe care le puteți utiliza cu succes în această rutină de curățare a dușului.
Deși nu am crede, detergentul lichid pentru vase este eficient în curățarea băii, deoarece aceleași ingrediente care îndepărtează grăsimea pot elimina și reziduurile de săpun. De asemenea, puteți decanta soluția de curățare, dar numai dacă este lichidă și nu face spumă( funcționează mai eficient cu o sticlă de pulverizare).
Cu toate acestea, o opțiune non-chimică este mai bună, deoarece în timp ce curățați baia automat respirați vaporii.
Aceste soluții de curățare pentru baie sunt mai ecologice și mai rentabile
Aceste soluții de curățare sunt mai ecologice și mult mai rentabile. Soluțiile de curățare pe bază de oțet sunt mai populare, deoarece oțetul este un dezinfectant și un dezodorizant natural. Pe piață au apărut deja soluții de curățare pe bază de oțet, dar sunt destul de costisitoare.
Combinați părți egale de oțet alb, apă și detergent de vase. De asemenea, puteți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale sau suc de lămâie pentru a acoperi mirosul de oțet.
Deși amestecarea bicarbonatului de sodiu cu oțetul a devenit de la un timp o combinație tot mai folosită de curățare a unor lucruri din gospodărie, nu este recomandată.
Amestecarea celor două ingrediente provoacă o reacție chimică pe care nu e bine să o inspirați, iar soluția rezultată trebuie utilizată imediat.
Prin urmare, cea mai bună variantă rămâne tot detergentul de vase, fie simplu, fie amestecat cu puțin oțet.
Mucegaiul poate fi eliminat cu un amestec de citrice și oțet
Pentru a opri formarea mucegaiului, urmați sfatul lui Natalie Wise, autoarea cărții The Modern Organic Home. Înmuiați coaja a două- trei portocale într-un litru de oțet alb, îndepărtați cojile după două ore și adăugați lichidul într-o sticlă cu pulverizator.
Pulverizați pereții cabinei de duș cu aceasta. Oțetul descompune mucegaiul, în timp ce uleiurile de citrice distrug bacteriile și germenii.
Există o soluție și pentru acumularea de reziduuri de săpun.
„Folosind un săpun pentru corp pe bază de glicerină puteți scăpa de reziduurile de săpun”, spune Paul Abrams, expert în curățare.
Parafina formează baza pentru majoritatea săpunurilor, și astfel apar acele reziduuri de ceară pe pereții cabinei de duș sau a chiuvetei.
În schimb, toate săpunurile pe bază de glicerină sunt solubile în apă și astfel nu veți mai avea problema petelor de săpun.