Apa poate lăsa în urmă depuneri de săpun sau calcar, sub forma unor pete albe, de cretă, pe canale de scurgere, robinete, dușuri, toalete și multe altele.

De asemenea, este bogată în fier, lăsând în urmă pete de rugină inestetice. Iată cum să scăpați de petele inestetice de apă dură, conform Bhg.com.

Apa dură lasă pete, deoarece conține un nivel ridicat de carbonat de calciu

Petele de apă de pe robinete și chiuvete provin de la mineralele care se află în apă. Apa „dură” lasă pete, deoarece conține un nivel ridicat de carbonat de calciu.

Depunerile de calciu se acumulează, creând acest calcar, care nu numai că face chiuvetele să arate pătate și urâte, dar poate fi și greu de curățat.

Apa oxigenată, bicarbonatul de sodiu și oțetul, produse de curățare eficiente

Peroxidul de hidrogen (apa oxigenată) are proprietăți ușor acide, care pot ajuta la dizolvarea și descompunerea depozitelor minerale ale apei dure. Odată ce depunerile sunt sparte, petele devin mai ușor de curățat și de șters.

Bicarbonatul de sodiu și oțetul alb sunt alte produse de curățare grozave cu pH scăzut. Amestecați bicarbonatul de sodiu cu apă sau oțet pentru a forma o pastă pentru curățarea petelor uscate. Oțetul diluat în părți egale de apă este un agent de curățare puternic, în special pentru aparate precum mașinile de spălat vase și mașinile de spălat.

Soluția se află la îndemâna oricui

Experții de la Bhg spun că depunerile de calcar și petele de apă pot fi îndepărtate cu ușurință prin folosirea oțetului alb distilat. Explicația este simplă: depunerile de calcar formate în principal din carbonat de calciu sunt foarte alcaline. Așadar, au un pH ridicat.

Oțetul, care are un pH in jur de 2,4, este foarte acid. De aceea, neutralizează și descompune calcarul, făcându-l foarte ușor îndepărtat.

Operațiunea este simplă. Dacă vreți să utilizați oțet pentru a curăța calcarul din jurul băii, umpleți o sticlă cu pulverizator cu o parte de oțet alb distilat și o parte de apă.

Pulverizați amestecul pe orice zonă, așa cum ați proceda cu spray-ul de curățare obișnuit și lăsați-l câteva minute, înainte de a șterge suprafața respectivă.

Puteți utiliza și zeama de lămâie

Dacă doriți să ștergeți acumularea de calcar de pe un robinet, înmuiați un prosop sau o cârpă moale într-un amestec format din o parte apă și o parte oțet alb.

Înfășurați prosopul înmuiat în acest amestec în jurul robinetului murdar. Lăsați-l să stea câteva ore sau mai bine peste noapte. Apoi, curățați depunerile de calcar cu o perie de curățare sau cu o periuță de dinți mai veche.

De asemenea, zeama de lămâie poate înlocui oțetul, așa că poate fi folosit în același fel, punându-l într-o sticlă cu pulverizator.

Pulverizați-o pe geamurile cabinei de duș. Următorul pas este să puneți puțină apă într-un bol în care ați pus înainte bicarbonat de sodiu. Pasta formată astfel poate fi aplicată pe suprafețele unde calcarul vă dă bătăi de cap.