Unul dintre motivele pentru care apa dură duce la aceste depuneri de calcar este că nu se pot îndepărta prea ușor cu ajutorul substanțelor de curățat. De fapt, săpunul și calciul se pot combina pentru a crea acest reziduu greu de îndepărtat. De aceea, multe produse obișnuite de curățare nu funcționează cum am dori pentru a elimina petele de apă dură, potrivit Housedigest.
Atât pe chiuvetă cât și pe vasul de toaletă se acumulează cele mai multe bacterii. Prin urmare, trebuie curățate zilnic. De asemenea, pe cadă sau pe cabina de duș își fac loc rapid calcarul și mucegaiul. Există o mulțime de produse care se comercializează ca agenți de curățare pentru petele de apă dură.
Periuța de dinți combate reziduurile minerale
Cu toate acestea, chiar dacă utilizați produsul potrivit, nu va funcționa dacă nu îl utilizați cu instrumentul potrivit. Când curățați petele, algeți de obicei cârpe din microfibră sau diverși bureți. Din păcate, niciuna nu este suficient de abrazivă pentru a combate acumulările de calciu și magneziu. E nevoie de ceva care poate sparge acele reziduurile minerale. Este vorba de periuța de dinți.
Eliminați petele de apă dură cu citrice și oțet alb
Pentru a elimina petele, înmuiați coaja a două- trei portocale într-un litru de oțet alb, îndepărtați cojile după două ore și adăugați lichidul într-o sticlă cu pulverizator.
Pulverizați pereții căzii sau cabinei de duș cu aceasta. Oțetul descompune mucegaiul, în timp ce uleiurile de citrice distrug bacteriile și germenii.
Există raclete din microfibră pentru căzile de duș și pereții interiori, precum și raclete speciale pentru ușile din sticlă. O altă opțiune este să folosiți prosopul sau o cârpă din microfibră pentru a-l șterge.
Aveți și soluția folosirii pietrei ponce
Un alt instrument excelent pentru curățarea petelor de apă dură este piatra ponce. Aceasta este făcută dintr-un material extrem de abraziv care poate elimina petele de apă dură mai bine decât orice altceva. Sunt bune și pentru curățarea suprafețelor din porțelan sau ceramică. Cu toate acestea, puteți deteriora unele obiecte folosind incorect o piatră ponce.
Încercați cu săpun pe bază de glicerină
Acumularea petelor care nu se lasă duse cu una, cu două, ne poate pune răbdarea la încercare. „Folosind un săpun normal, pe bază de glicerină, puteți scăpa de reziduurile de apă dură”, spune Paul Abrams, expert în curățare.
Parafina formează baza pentru majoritatea săpunurilor, și astfel apar acele reziduuri de ceară pe pereții cabinei de duș sau a chiuvetei. Săpunurile pe bază de glicerină sunt solubile în apă și astfel nu veți mai avea problema petelor de săpun.
Bicarbonatul de sodiu curăță fără să deterioreze
Unele dintre cele mai dificile suprafețe de curățat sunt bateriile din cabina de duș. Aici își fac loc calcarul și urmele de săpun. Putem elimina calcarul îmbibând o cârpă moale în suc de lămâie sau oțet.
Înfășurați-o în jurul robinetului, astfel încât să acoperiți stratul de calcar. După câteva ore, cârpa se dă la o parte.
De asemenea, bicarbonatul de sodiu curăță toate suprafețele fără să le deterioreze. În plus, acest produs ucide bacteriile și nu este toxic. Cu toate acestea, nu este indicat să folosiți oțet și lămâie pe suprafețele de aluminiu, întrucât îl corodează.
Pulverizați cu oțet alb
Chiar dacă această rutină simplă poate păstra baia mai curată pentru mai mult timp, există câțiva pași suplimentari pe care îi puteți face, zilnic, pentru a vă asigura cât mai igienizată și aerisită.
De exemplu, după ce ați uscat pereții, ușa și podeaua dușului, luați o sticlă cu pulverizator și umpleți-o cu oțet alb diluat.
Pulverizați pereții și ușa cabinei de duș cu acest amestec. Va ucide bacteriile și mirosurile ciudate.