Acesta este cel mai toxic produs din supermarket! Toată lumea îl are în frigider. Românii nu se mai satură de el
Cu toate că sunt extrem de ieftine și considerate chiar toxice, milioane de românii cumpără zilnic mezeluri de slabă calitate. Recent, cercetătorii au făcut o serie de descoperiri teribile legate de aceste produse alimentare. Nu uitați, cu cât sunt mai ieftine, cu atât sunt mai procesate și toxice din cauza ingredientelor de slabă calitate și a potențiatorilor de arome. Mezelurile ieftine sunt unele dintre cele mai toxice alimente posibile și disponibile în supermarketuri. Dintr-o listă de aproximativ 20 de ingrediente poţi să ai surpriza ca doar unul singur să fie carne în cazul multor produse.
Restul sunt fosfaţi, nitriţi, nitraţi, arome sintetice şi coloranţi, multă sare şi multă apă. Mai mult, aspectul atrăgător al mezelurilor este dat, în mare parte, de făina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compoziţia unui parizer ieftin sau a unui salam de slabă calitate.
Sarea în cantităţi mari împiedică de asemenea absorbţia calciului în corp, îmbătrâneşte pielea şi determină apariţia cearcănelor şi a pungilor sub ochi. Mai mult, mezelurile conţin nitraţi, acei aditivi alimentari care ajută la conservarea cărnii au fost asociaţi cu un risc crescut de a face cancer la stomac.
Salamurile, un pericol pentru sănătate
La fabricarea sortimentelor de salamuri feliate analizate s-au folosit următoarele ingrediente: pulpă de porc, carne de porc, guşă de porc fără şorici, carne de vită, şorici, slănină, apă, sare, amidon din cartofi, hidrolizat proteic vegetal din soia. Mai mult, cu cât prețul este mai redus, cu atât ingredientele sunt de mai slabă calitate.
De asemenea, salamul mai poate conţine şi proteină vegetală din soia, amestec de condimente, extracte din amestec de condimente, glucoză, fructoză, zahăr, cultură starter, boia de ardei, lactoză, dextrina, proteine din lapte, fibre vegetale din morcov, proteină animală din porc. De asemenea, aceste produse mai au în compoziţie şi transglutaminază, gelatină, boia de ardei iute, ardei gras, ceapă, usturoi, acid acetic, extract de drojdie, grăsime de pui, maltodextrină, culturi de maturare, aromă vită, emulsie de şorici, fum lichid şi sfeclă roşie. Mai mult, o serie de statistici recente arată că 75% dintre producători nu declară exact cantitatea de carne din 100 grame produs.
Nu în ultimul rând, mezelurile sunt nesănătoase și pentru că folosesc cu mult mai multă sare decât cere doza zilnică recomandată pentru un adult.
Acesta este cel mai toxic produs din supermarket! Toată lumea îl are în frigider. Românii nu se mai satură de el