Cel mai urât oraș din România! Țara noastră, ca orice alt stat, se poate lăuda cu multe orașe absolut fermecătoare. Însă despre unul, până și localnicii spun că ar trebui redenumit "Epava".
Cel mai urât oraș din România! Un sondaj printre utilizatorii platformei online Reddit a identificat cele mai urâte orașe din țara noastră. Participanții și-au exprimat opiniile, aducând și argumentate. Ei au menționat aspecte precum atmosfera sumbră, starea proastă a drumurilor, clădirile abandonate și senzatia de pustietate care domnește pe străzi.
Care sunt considerate cele mai urâte orașe din România?
Iată care au fost numite printre cele mai urâte orașe din România:
Giurgiu: Situat în partea de sud a României, Giurgiu este un oraș mic, care se confruntă cu probleme precum sărăcia și șomajul la un nivel ridicat. De asemenea, este cunoscut pentru ratele crescute ale criminalității și pentru lipsa progresului în dezvoltare.
Vaslui: Situat în nord-estul României, Vasluiul se confruntă cu o sărăcie persistentă și cu o dezvoltare economică suboptimală. De asemenea, se remarcă prin rata ridicată a criminalității și infrastructura de slabă calitate.
Buzău: Localizat în partea de est a României, Buzăul se confruntă cu o rată crescută a șomajului și este recunoscut pentru problemele legate de calitatea aerului. De asemenea, oferă oportunități limitate pentru activități culturale și sociale.
De data aceasta, unele orașe din sudul țării au primit evaluări negative, iar în Maramureș, orașul Borșa este considerat urât.
„În sudul țării, cam țigăneală, oriunde te duci zici că ești la capătul lumii. Orașe rase de comuniști sau sate urbanizate, trafic neorganizat, drumuri sparte și o atmosferă orientală, pline de case vechi, renovate de mântuială, cu polistiren și tablă. Mai sunt și excepții (Drobeta, Brăila, București, Constanța).
În Maramureș și nordul Transilvaniei e o țigăneală și sărăcie similară. Aici am găsit cel mai urât (nu trist, nu gri, pur și simplu urât) oraș din România, Borșa. Intrați pe Street View 5 minute și o să vă convingeți”, spune postacul.
Corabia, considerat cel mai urât oraș din România
Participanții la sondaj au concluzionat că titlul „cel mai urât oraș din România” se potrivește orașului Corabia. Acesta este situat pe malul stâng al Dunării, la extremitatea de sud a județului Olt.
Corabia a primit cele mai multe voturi și una dintre cele mai dure descrieri. Atmosfera orașului a fost descrisă ca fiind asemănătoare celei dintr-un cimitir.
Cu o populație de aproximativ 16.400 de locuitori conform recensământului din 2011, despre orașul Corabia nici chiar locuitorii săi nu vorbesc în termeni laudativi. Potrivit lor, „ar trebui să se numească Epava”.
„Corabia, jud. Olt (după mine, ar trebui să-și schimbe numele în Epava). Atmosfera de cimitir, nimeni pe afară, niciun semn de viață. Străzi mai rele decât la bulgari, mai multe gropi și spărturi decât am fire de păr în cap. Cale ferată lăsată în paragină, industria la pământ, evident. 90% din clădiri sunt ori abandonate, ori stau să cadă, gunoaie peste tot”, a argumentat un utilizator Reddit.
Prima mențiune istorică a acestei localități datează din 1871. Însă conform cercetărilor arheologice, așezarea pare să fie mult mai veche decât primele înregistrări documentare.
Pentru cei interesați de istorie, în zona orașului, mai precis într-unul dintre cartierele sale, denumit „Cartierul Celei”, se găsesc ruinele unei vechi cetăți din perioada geto-dacică, cunoscută sub numele de Sucidava. De asemenea, aici se mai pot vedea urme ale unui pod vechi construit peste Dunăre în timpul domniei marelui împărat roman Constantin cel Mare.